PIKTOGRAMY

Zde Vám pro Vaši lepší orientaci přinášíme soupis všech piktogramů používaných na našem eshopu

 

  V této sekci najdete všechny naše nové přírůstky z těch nejlepších vinařství v Itálii
  Wine Emotion vytvořila sekci věnovanou prémiovým vínům, pocházejícím z nejlepších a nerespektovanějších vinařství v Itálii
  Vína s nejlepším poměrem kvality a ceny dle týmu Wine Emotion
  Vína pěstována v souladu s přírodou s minimálním zásahem člověka

 

  Zralost vína (stupnice 1-3) - Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity.  Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje. 
  Plnost vína (stupnice 1-3) - Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.
 
 

Příchutě jako je šalvěj, fenykl, bobkový list, bazalka, levandule, oregano, ušlechtilá pryskyřice, borovice, kadidlo nebo jalovec

 

Naleznete ve složitějších letitých vínech. Jsou zde zastoupeny chutě a vůně sušených fíků, mandlí, ořechů, kokosu, sušených švestek, rozinek, džemu nebo kompotu

 

Aroma pocházející ze dřeva, ve kterém bylo víno uloženo. Například dub, akát a další

 

Typické vůně některých aromatických hroznů jsou tráva, kapradina, seno, citron, lístky šalvěje, ořech, zelená paprika, houby, lanýže, mech nebo humus

 

Obvykle vázáno na stárnutí ve dřevě. Můžeme cítit uzené, pečené, kakao, kávu, pražený ječmen, čokoládu, karamel nebo mandle

 

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Můžeme zde cítit anýz, skořici, hřebíček, lékořici, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilku nebo šafrán

 

V bílých vínech se může vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů nebo exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny nebo švestky

 

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatec, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

 

 

 
     

 

 

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter