Roero Arneis Villata DOCG

2019

Vite Colte

 

  • 290 Kč

Hodnocení
Luca Maroni 92 (2018)
Somelier Wine Awards Gold (2016)
hodnoceni
Popis produktu

Víno Roero Arneis "Villata" je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic v srdci Roero na levé straně řeky Tanaro, v Piemontu.

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Arneis , které se ručně sbírají na konci září. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje několika měsíční zrání v lahvích.

Barva je světle žlutá se zelenkavými odlesky. Víno má intenzivní a komplexní ovocné aroma s tóny meruněk. Chuť je svěží, harmonické s dlouhou perzistencí.

Víno doporučujeme k zeleninovým předkrmům, nebo ho lze kombinovat k mořským plodům a korýšům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Roero Arneis Villata DOCG
Země:
Itálie
Ročník:
2019
Alkohol:
12,5%
Druh vína:
Roero Arneis
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Piemont
Teplota:
8-10 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
5 g/l
Kyseliny :
5,8 g/l
Výrobce:
Vite Colte
Klasifikace:
Roero Arneis DOCG
Odrůda:
Arneis 100%
producer
Vite Colte

Vinařství se sídlem v Barolo, v jedné z nejznámějších vinařských oblastí světa. Jedná se o podílovou společnost 14 družstev, která byla založena v roce 1980. Cílem vinařství je identifikovat a vyrábět vína z nejlepších vinic svých 2.500 členů. V současné době se jedná o 180 pěstitelů na 300 hektarech vinic, které jsou  obhospodařovány s cílem biologické přeměny a s “ecofriendly" přístupem. Každý vinař věnuje část svého majetku do projektu, díky čemuž získá profesionálníí péči spolu s podporou agronoma. Je to opravdový vinař, který využívá všech svých schopnosti a nadšení. Za každým vínem je tvář, příběh a rodina. Název Vite Colte má dvojí význam, odkazuje na vinaře s vysokými znalostmi a zkušenostmi!

Vína od stejného výrobce

obr

Barbaresco Spezie Riserva DOCG

2008 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
800 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Barolo Paesi Tuoi DOCG

2012 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
700 Kč
obr

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Anýz, skořice, hřebíček, lékořice, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilka, šafrán

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Gavi del Comune di Gavi Masseria dei Carmelitani DOCG

2019 Vite Colte
Skladem > 25 ks
310 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Barbaresco La Casa in Collina DOCG

2013 Vite Colte
Skladem > 25 ks
530 Kč 477 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-10%
Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter