Barolo del Comune di Barolo Essenze DOCG

2011

Vite Colte

 

  • 765 Kč

Poslat na e-mail

Burgundy 700 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
I Vini Di Veronelli 91
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Vinibuoni D´Italie touring Editore
Wine Enthusiast 89
hodnoceni
Popis produktu

Víno Barolo del Comune di Barolo “Essenze" se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných v okolí obce Barolo, v proslulém Laghe v oblasti Piedmont. Vinice se nachází ve výšce 280-380 metrů nad mořem.

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Nobbiolo. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje 24 měsíců zrání v malých dubových sudech a následně 6 měsíců v lahvích.

Barva je intenzivní rubínově červená až granátová. Víno má intenzivní a komplexní aroma s tóny fialek a vanilky. Chuť je harmonická, velkorysá, s působivou tělem, příjemně suchá a s přetrvávajícím závěrem.

Víno doporučujeme jako meditativní, ale lze ho skvěle kombinovat ke zrajícím sýrům, s lanýži nebo k pikantním pokrmům z rýže a zvěřině.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Barolo del Comune di Barolo Essenze DOCG
Země:
Itálie
Ročník:
2011
Alkohol:
14%
Druh vína:
Barolo
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Piemont
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
2 g/l
Kyseliny :
5,5 g/l
Výrobce:
Vite Colte
Klasifikace:
Barolo DOCG
Odrůda:
Nebbiolo 100%
region
Piemont

Piemont se právem řadí do kategorie nejlepších světových vinařských oblastí. Je domovem více vín DOCG než jakýkoli jiný italský region a můžeme mezi nimi najít známá a respektovaná jména jako Barolo, Barbaresco a Barbera d'Asti. Ačkoli je tento region známý pro svá strohá, tříslovin plná červená vína vyrobená z odrůdy Nebbiolo, největší úspěch v posledních letez zaznamenávají vína sladká, bílá nebo šumivé Moscato d'Asti. Piemont leží na severozápadě Itálie na úpatí Alp, jak napovídá i samotný název regionu (Italsky piemonte doslova znamená úpatí hor). Hory obklopují jeho severní a západní stranu a tvoří jeho přirozeně impozantní hranici s Provence ve Francii. Alpy a Apeniny mají na skvělá vína výrazný vliv. Jsou z velké části zodpovědné za příznivé klima v regionu a po mnoho staletí poskytují určitou míru ochrany před invazí. Zavedení a pravidelná aktualizace zahraničních vinařských technologií, je jedním z hlavních důvodů, proč Piedmont zůstává tak vinařsky pokročilý ve srovnání s jinými italskými regiony. Blízkost regionu do Francie pak také hraje významnou roli. ...více

producer
Vite Colte

Vinařství se sídlem v Barolo, v jedné z nejznámějších vinařských oblastí světa. Jedná se o podílovou společnost 14 družstev, která byla založena v roce 1980. Cílem vinařství je identifikovat a vyrábět vína z nejlepších vinic svých 2.500 členů. V současné době se jedná o 180 pěstitelů na 300 hektarech vinic, které jsou  obhospodařovány s cílem biologické přeměny a s “ecofriendly" přístupem. Každý vinař věnuje část svého majetku do projektu, díky čemuž získá profesionálníí péči spolu s podporou agronoma. Je to opravdový vinař, který využívá všech svých schopnosti a nadšení. Za každým vínem je tvář, příběh a rodina. Název Vite Colte má dvojí význam, odkazuje na vinaře s vysokými znalostmi a zkušenostmi!

Vína od stejného výrobce

obr

Gavi Aureliana DOCG

2015 Vite Colte
Skladem > 25 ks
260 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Barbera d'Asti Superiore La Luna e i Faló DOCG

2013 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
330 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Roero Arneis Villata DOCG

2015 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
255 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter