-30%

Barbera d'Asti San Nicolao DOCG

2014

Vite Colte

220 Kč

  • 154 Kč

Poslat na e-mail

Cabernet 430 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Popis produktu

Víno Barbera d'Asti "San Nicolao” se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných ve výšce 250 metrů nad mořem. Tradiční způsob vedení vinné révy a důraz na nízké výnosy, umožňují produkovat vína s jedinečnými vlastnostmi a výraznou osobností.

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Barbera. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje několika měsíční zrání v lahvích.

Barva je intenzivní rubínově červená. Víno má bohaté a komplexní aroma s tóny třešní. Chuť je suchá, bohatá, s jemnou texturou pozoruhodnou pro tak mladé víno Barbera.

Víno doporučujeme kombinovat k pečeným a grilovaným červeným masům, šunce a salámům, nebo k těstovinám s masovou omáčkou.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Barbera d`Asti San Nicolao DOCG
Země:
Itálie
Ročník:
2014
Alkohol:
13%
Druh vína:
Barbera
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Piemont
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
3 g/l
Kyseliny :
5,5 g/l
Výrobce:
Vite Colte
Klasifikace:
Barbera D'Asti DOCG
Odrůda:
Barbera 100%
region
Piemont

Piemont se právem řadí do kategorie nejlepších světových vinařských oblastí. Je domovem více vín DOCG než jakýkoli jiný italský region a můžeme mezi nimi najít známá a respektovaná jména jako Barolo, Barbaresco a Barbera d'Asti. Ačkoli je tento region známý pro svá strohá, tříslovin plná červená vína vyrobená z odrůdy Nebbiolo, největší úspěch v posledních letez zaznamenávají vína sladká, bílá nebo šumivé Moscato d'Asti. Piemont leží na severozápadě Itálie na úpatí Alp, jak napovídá i samotný název regionu (Italsky piemonte doslova znamená úpatí hor). Hory obklopují jeho severní a západní stranu a tvoří jeho přirozeně impozantní hranici s Provence ve Francii. Alpy a Apeniny mají na skvělá vína výrazný vliv. Jsou z velké části zodpovědné za příznivé klima v regionu a po mnoho staletí poskytují určitou míru ochrany před invazí. Zavedení a pravidelná aktualizace zahraničních vinařských technologií, je jedním z hlavních důvodů, proč Piedmont zůstává tak vinařsky pokročilý ve srovnání s jinými italskými regiony. Blízkost regionu do Francie pak také hraje významnou roli. ...více

producer
Vite Colte

Vinařství se sídlem v Barolo, v jedné z nejznámějších vinařských oblastí světa. Jedná se o podílovou společnost 14 družstev, která byla založena v roce 1980. Cílem vinařství je identifikovat a vyrábět vína z nejlepších vinic svých 2.500 členů. V současné době se jedná o 180 pěstitelů na 300 hektarech vinic, které jsou  obhospodařovány s cílem biologické přeměny a s “ecofriendly" přístupem. Každý vinař věnuje část svého majetku do projektu, díky čemuž získá profesionálníí péči spolu s podporou agronoma. Je to opravdový vinař, který využívá všech svých schopnosti a nadšení. Za každým vínem je tvář, příběh a rodina. Název Vite Colte má dvojí význam, odkazuje na vinaře s vysokými znalostmi a zkušenostmi!

Vína od stejného výrobce

obr

Langhe Nebbiolo La Malora DOC

2013 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
385 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Piemonte Sauvignon-Chardonnay Tra Donne Sole DOC

2015 Vite Colte
Skladem > 25 ks
250 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Gavi del Comune di Gavi Masseria dei Carmelitani DOCG

2015 Vite Colte
Skladem > 25 ks
280 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Barbera d'Alba Superiore Croere DOC

2012 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
385 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter