Barbera d'Asti Bio Rosso Fuoco DOCG

2019

Vite Colte

 

  • 270 Kč

Hodnocení
Prague Wine Trophy Prague Gold (2016)
MUNDUS VINI Biofach Gold (2017)
hodnoceni
Popis produktu

Barbera d'Asti Rosso fuoco BIO DOCG získalo ocenění Prague Golg v rámci Prague wine trophy 2018!

Barbera d'Asti Rosso fuoco pochází z vinic, které se nachází v srdci kopců Asti.

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Barbera, které jsou pěstovány podle ekologického režimu. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje několika měsíční zrání v lahvích.

Barva je intenzivní rubínově červená. Víno má bohaté aroma s tóny švestek a třešní. Chuť vykazuje dobré tělo a kyselinu.

Víno doporučujeme kombinovat k předkrmům, šunce a salámům a jemnějším červeným masům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Barbera d`Asti Bio Rosso Fuoco DOCG
Země:
Itálie
Ročník:
2019
Alkohol:
13 %
Druh vína:
Barbera
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Piemont
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
3 g/l
Kyseliny :
5,6 g/l
Výrobce:
Vite Colte
Klasifikace:
Barbera D'Asti DOCG
Odrůda:
Barbera 100%
region
Piemont

Piemont se právem řadí do kategorie nejlepších světových vinařských oblastí. Je domovem více vín DOCG než jakýkoli jiný italský region a můžeme mezi nimi najít známá a respektovaná jména jako Barolo, Barbaresco a Barbera d'Asti. Ačkoli je tento region známý pro svá strohá, tříslovin plná červená vína vyrobená z odrůdy Nebbiolo, největší úspěch v posledních letez zaznamenávají vína sladká, bílá nebo šumivé Moscato d'Asti. Piemont leží na severozápadě Itálie na úpatí Alp, jak napovídá i samotný název regionu (Italsky piemonte doslova znamená úpatí hor). Hory obklopují jeho severní a západní stranu a tvoří jeho přirozeně impozantní hranici s Provence ve Francii. Alpy a Apeniny mají na skvělá vína výrazný vliv. Jsou z velké části zodpovědné za příznivé klima v regionu a po mnoho staletí poskytují určitou míru ochrany před invazí. Zavedení a pravidelná aktualizace zahraničních vinařských technologií, je jedním z hlavních důvodů, proč Piedmont zůstává tak vinařsky pokročilý ve srovnání s jinými italskými regiony. Blízkost regionu do Francie pak také hraje významnou roli. ...více

producer
Vite Colte

Vinařství se sídlem v Barolo, v jedné z nejznámějších vinařských oblastí světa. Jedná se o podílovou společnost 14 družstev, která byla založena v roce 1980. Cílem vinařství je identifikovat a vyrábět vína z nejlepších vinic svých 2.500 členů. V současné době se jedná o 180 pěstitelů na 300 hektarech vinic, které jsou  obhospodařovány s cílem biologické přeměny a s “ecofriendly" přístupem. Každý vinař věnuje část svého majetku do projektu, díky čemuž získá profesionálníí péči spolu s podporou agronoma. Je to opravdový vinař, který využívá všech svých schopnosti a nadšení. Za každým vínem je tvář, příběh a rodina. Název Vite Colte má dvojí význam, odkazuje na vinaře s vysokými znalostmi a zkušenostmi!

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Barolo Essenze Riserva DOCG

2010 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
1 250 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Gavi del Comune di Gavi Masseria dei Carmelitani DOCG

2019 Vite Colte
Skladem > 25 ks
310 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Barbera d'Asti Superiore La Luna e i Faló DOCG

2017 Vite Colte
Skladem > 25 ks
370 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Piemonte Chardonnay Fosche DOC

2019 Vite Colte
Skladem 6 - 24 ks
275 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter