Montepulciano D'Abruzzo Adrano DOCG

2010

Villamedoro

 

  • 600 Kč

Poslat na e-mail

Burgundy 700 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Vinibuoni D´Italie touring Editore
Wine Spectator 88/100
hodnoceni
Popis produktu

Montepulciano D’Abruzzo pochází z vinic v oblasti Atri, v krásné oblasti Teramo Hills. Kopcovitý terén a jílovité půdy v nadmořské výšce okolo 200 metrů utváří skutečný a autentický výraz tohoto vína.

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Montepulciano D’Abruzzo, které se sbírají v říjnu. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě a následné zrání (12 měsíců v dřevěných sudech a 18 měsíců v láhvích).

Barva je granátově červená. Víno má intenzivní aroma s tóny toastového chleba a kakaa. Chuť je plná, harmonická, s výraznou tříslovinou a tóny džemu.

Víno doporučujeme kombinovat ke grilovaným a pečeným červeným masům a zvěřině.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Montepulciano D'Abruzzo Adrano
Země:
Itálie
Ročník:
2010
Alkohol:
13,50%
Druh vína:
Montepulciano D'Abruzzo
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Abruzzo
Teplota:
16-18 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
3,5 g/l
Kyseliny :
5,4 g/l
Výrobce:
Azienda Vinicola Villamedoro
Klasifikace:
Colline Teramane DOCG
Odrůda:
Montepulciano D'Abruzzo 100%
region
Abruzzo

Abruzzo je oblast na východním pobřeží Jaderského moře. Jeho bezprostřední sousedé jsou Marche na severu, Lazio na západě a jihozápadě a Molise na jihovýchodě.

Vinařské tradice se v Abruzzu datují zpět do šestého století před Kristem díky Etruskům, kteří hráli důležitou roli při zavádění vinařství do této oblasti. V té době byly  Abruzzské vinice obecně soustředěny v údolí Peligna v provincii L'Aquila. Nicméně existují důkazy, že pěstování vinné révy sahá až do čtvrtého století před naším letopočtem, kdy se zde vyráběl sladký Moscato. 

Bohužel vinařství zde bylo po mnoho staletí odsunuto do pozadí. V posledních 40-50 letech se o renesanci vinařství snaží družstevní vinařství soustředěné v provincii Chieti. Historicky špatná oblast Abruzzo je nyní prosperující a neustále získává hospodářskou půdu. Hlavními dovozci vína z Abruzza je Německo, USA a Kanada, dále pak velké nákupy pochází z Velké Británie, Švédska, Dánska a Norska. ...více

producer
Villamedoro

Medoro je malá obec nedaleko Atri, která se nachází v krásné oblasti "Teramo hills”, jen pár kilometrů od pobřeží Jaderského moře. Je to místo kde naše rodina vyrábí víno od počátku sedmdesátých let, ale teprve v roce 1997 vilamedoro zahájila svou činnost a to díky snaze a úsilí Federica (třetí generace), který se rozhodl vsadit na kvalitu. Láska k mimořádné zemi, využití místních odrůd vinné révy a úcta k tradici: naše vína jsou součtem těchto ingrediencí, skutečný a autentický výraz našeho způsobu života ... Abruzzo. Vinařství vlastní 92 hektarů vinic obdělávaných s farmářskou vášní, ale vždy se snahou o využití nejmodernějších vinohradnických technik. Jsme pevně přesvědčeni, že pouze syntézou tradičního lokálního způsobu výroby vína a moderních vinařských technik, lze zachytit nejlepší výraz prostředí "terroir".

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Trebbiano D'Abruzzo Chimera DOC

2014 Villamedoro
Skladem > 25 ks
330 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Terre di Chieti Pecorino IGT

2014 Villamedoro
Skladem > 25 ks
310 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Montepulciano D'Abruzzo DOC

2013 Villamedoro
Skladem 6 - 24 ks
250 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter