Sangiovese Toscana IGT

2014

Giulio Straccali

 

  • 175 Kč

Poslat na e-mail

Cabernet 430 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Popis produktu

Víno Sangiovese Toscana je vyrobeno z hroznů Sangiovese (85%) a Merlot spolu s Canaiolo (15%).

Hrozny se ručně sbírají začátkem října. Po vylisování probíhá 10-12ti denní macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. 

Barva je rubínová, s fialovými odlesky. Aroma je ovocné, s tóny zralého červeného ovoce. Chuť je svěží, pikantní a harmonická.

Víno doporučujeme k masům a těstovinám.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Sangiovese Toscana
Země:
Itálie
Ročník:
2014
Alkohol:
14%
Druh vína:
Sangiovese Toscana
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Toskánsko
Teplota:
16-18 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
2 g/l
Kyseliny :
5,35 g/l
Výrobce:
Giulio Straccali
Klasifikace:
Toscana IGT
Odrůda:
Sangiovese 85%, Merlot a Canaiolo 15%
region
Toskánsko

Toskánsko je pravděpodobně nejslavnější ze všech vinařských oblastí v Itálii. Díky romantickému kouzlo svých nekonečných kopců, cypřiši lemovaných venkovských cest a v kopcích položených vesniček. Tento region však proslavily především kultovní vína jako Chianti, Brunello di Montalcino nebo Vino Nobile di Montepulciano. Toskánsko se nachází ve střední Itálii a za sousedy má Ligurii a Emilia-Romagnu na severu, Umbria a Marche na východě a Lazio na jihu. Jeho západní hranice je tvořena Tyrhénským mořem. Stejně jako je tomu v případě téměř všech italských regionů i Toskánsko má dlouhou historii vína datující se až k pátému století před naším letopočtem. Dnes je Toskánsko jedním z nejznámějších a nejplodnějších vinařských oblastí kdekoli v Evropě. Jeho vinice produkují řadu mezinárodně uznávaných vín v různých stylech. Dávno už se nejedná jenom o dobře známá a již zmíněná červená vína, ale zahrnují i suché bílé jako je Vernaccia di San Gimignano nebo sladká vína (Vin Santo). Špičková vína v regionu jsou oficiálně uznána a chráněna tituly DOC a DOCG. ...více

producer
Giulio Straccali

Historie tohoto toskánského vinařství se píše od roku 1925 kdy ji založil Giulio Straccali. Tento expert enolog, podnikatel, zemědělec a producent vína, byl především vizionář. Prostřednictvím toskánských vín, se snažil sdělit zbytku světě vůně, barvy a chuť své milované vlasti. Po celý svůj život se usilovně snažil chránit a pečovat o dobrou pověst a kvalitu vín Chianti. Byl jedním ze zakladatelů konsorcia Černého kohouta a od roku 1942 až do své smrti v roce 1969, působil jako jeho víceprezident. Italo Zingarelli, zakladatel Rocca delle Macie sdílel stejný sen, který stanovil Giulio Straccali o mnoho desetiletí dříve. Díky tomu se v roce 1978 rozhodl koupit vinařství od rodiny Straccali. Díky usilovné práci rodiny Zingarelli, se stala vína Straccali znamé po celém světě pro svou vynikající kvalitu a výjimečnou hodnotu.

Vína od stejného výrobce

obr

Chianti Classico DOCG

2013 Giulio Straccali
Skladem 6 - 24 ks
290 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter