2019
Giulio Straccali
Víno Chianti je vyrobeno z hroznů Sangiovese 85%, Merlot 5%, Canaiolo 10%, které se ručně sbírají začátkem října. Po vylisování probíhá 10-12 dni macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích.
Barva je rubínová s fialovými odlesky. Aroma je ovocné, s tóny zralého červeného ovoce. Chuť je svěží, pikantní a harmonická.
Víno doporučujeme k bílým masům a těstovinám.
Historie tohoto toskánského vinařství se píše od roku 1925 kdy ji založil Giulio Straccali. Tento expert enolog, podnikatel, zemědělec a producent vína, byl především vizionář. Prostřednictvím toskánských vín, se snažil sdělit zbytku světě vůně, barvy a chuť své milované vlasti. Po celý svůj život se usilovně snažil chránit a pečovat o dobrou pověst a kvalitu vín Chianti. Byl jedním ze zakladatelů konsorcia Černého kohouta a od roku 1942 až do své smrti v roce 1969, působil jako jeho víceprezident. Italo Zingarelli, zakladatel Rocca delle Macie sdílel stejný sen, který stanovil Giulio Straccali o mnoho desetiletí dříve. Díky tomu se v roce 1978 rozhodl koupit vinařství od rodiny Straccali. Díky usilovné práci rodiny Zingarelli, se stala vína Straccali znamé po celém světě pro svou vynikající kvalitu a výjimečnou hodnotu.