Chianti DOCG

2018

Giulio Straccali

 

  • 210 Kč

Popis produktu

Víno Chianti je vyrobeno z hroznů Sangiovese 85%, Merlot 5%, Canaiolo 10%, které se ručně sbírají začátkem října. Po vylisování probíhá 10-12 dni macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. 

Barva je rubínová s fialovými odlesky. Aroma je ovocné, s tóny zralého červeného ovoce. Chuť je svěží, pikantní a harmonická.

Víno doporučujeme k bílým masům a těstovinám.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Chianti
Země:
Itálie
Ročník:
2018
Alkohol:
14%
Druh vína:
Chianti
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Toskánsko
Teplota:
16-18 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
3 g/l
Kyseliny :
5,3 g/l
Výrobce:
Giulio Straccali
Klasifikace:
Chianti DOCG
Odrůda:
Sangiovese 85%, Merlot 5%, Canaiolo 10%
producer
Giulio Straccali

Historie tohoto toskánského vinařství se píše od roku 1925 kdy ji založil Giulio Straccali. Tento expert enolog, podnikatel, zemědělec a producent vína, byl především vizionář. Prostřednictvím toskánských vín, se snažil sdělit zbytku světě vůně, barvy a chuť své milované vlasti. Po celý svůj život se usilovně snažil chránit a pečovat o dobrou pověst a kvalitu vín Chianti. Byl jedním ze zakladatelů konsorcia Černého kohouta a od roku 1942 až do své smrti v roce 1969, působil jako jeho víceprezident. Italo Zingarelli, zakladatel Rocca delle Macie sdílel stejný sen, který stanovil Giulio Straccali o mnoho desetiletí dříve. Díky tomu se v roce 1978 rozhodl koupit vinařství od rodiny Straccali. Díky usilovné práci rodiny Zingarelli, se stala vína Straccali znamé po celém světě pro svou vynikající kvalitu a výjimečnou hodnotu.

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Chianti Classico DOCG

2017 Giulio Straccali
Skladem > 25 ks
290 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Chianti Classico DOCG

2015 Giulio Straccali
Skladem < 6 ks
290 Kč 261 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-10%

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter