Garda Cl. Rosso Sup. Mader DOC

2011

Podere Selva Capuzza

 

  • 440 Kč

Poslat na e-mail

Bordeaux 600 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
I Vini Di Veronelli 89/100
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Le Guide De L´Espresso 16/20
hodnoceni
Popis produktu

Jedná se o větší, komplexnější verzi klasického červené víno od jezera Lago di Garda. Mader je nejvíce koncentrovaná verze vína Dunant: vyrábí ze stejných hroznů, ale s nižšími výnosy a ze starších částí vinic.

Pro výrobu se používá tradiční směs hroznů Groppello, Marzemino, Sangiovese a Barbera, pěstovaných dle ekologických pokynů. Po vylisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Víno zraje v malých dubových sudech po dobu až 18 měsíců.

Barva je rubínová, s lehkými fialovými odlesky. Víno má pikantní aroma s tóny červeného a černého ovoce. Chuť je pikantní, se středně plným tělem.

Víno doporučujeme k červeným masům všech úprav.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Garda Cl. Rosso Sup. Mader
Země:
Itálie
Ročník:
2011
Alkohol:
13%
Druh vína:
Garda Classico
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Lombardie
Teplota:
20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
4,2 g/l
Kyseliny :
5,6 g/l
Výrobce:
Podere Selva Capuzza
Klasifikace:
Garda Cl. Rosso Superiore DOC
Odrůda:
30% Groppello, 30% Barbera, 10%, Sangiovese, 30% M
region
Lombardie

Přestože je Lombardie jedním z největších a nejlidnatějších regionů v Itálii, má jen dvě světové uznávaná vína: červené Valtellina a šumivé Franciacorta. Většina jeho dalších vín je vyráběny pod méně známými DOC nebo pod jedním z IGT regionu. Region se nachází v samém srdci severní Itálie a je ohraničen Piemontem na východě, Emilií-Romagnou na jihu a Benátskem na západě. Na severu jsou mohutné centrální Alpy a Švýcarský region Ticino.

Vína jsou pěstována kolem břehu jezera Garda po celá staletí. Vliv klimatu tohoto i dalších jezer je obzvláště cenný v chladnějších oblastech. Nejpozoruhodnější z nízko položených vinic Lombardie jsou Oltrepò Pavese, Mantovano a San Colombano al Lambro.

Poloha Lombardie přispívá k jeho působivé rozmanitosti. Například vinice Valtellina ležící v nadmořské výšce mezi 230m a 765m jsou chlazeny alpskými větry, které foukají z východu na západ dolů do údolí. Vzhledem k vysokohorskému kontinentálnímu klima zde denní teplota velmi kolísá.  ...více

producer
Podere Selva Capuzza

Tato malá roddiná farma o velikosti 124-akrů (50 hektarů) odvíjí své jméno "Selva Capuzza” od starověkého letoviska. Vinařství leží 4 km jižně od jezera Lago di Garda, ve výšce 80 až 120m nad mořem. Nachází se v prestižním kopcovitém terénu, uprostřed dvou hlavních DOC vinařských oblastí: Garda Classico, San Martino della Battaglia a v srdci oblasti Lugana. Vinná réva se pěstuje dle ekologických pravidel. Tomu napomáhá vyšší umístění nad jezerní hladinou, což přináší dobré větrání, které  pomáhá udržet nízkou hladinu vlhkosti a tím snížit na minimum potřebu ochráné léčby. Selva Capuzza byla jednou z prvních usedlostí kde byl zakázán lov, což vedlo ke spontánnímu rozmnožení divoké zvěře.

Vína od stejného výrobce

obr

Garda Classico Chiaretto San Donino DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
285 Kč 271 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-5%
obr
obr

Lugana Riserva Menasasso DOC

2011 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
440 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Lugana S.Vigilio DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem > 25 ks
280 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

San Martino D. Battaglia Campo Soglio DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
370 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter