Garda Classico Rosso Dunant DOC

2013

Podere Selva Capuzza

 

  • 285 Kč

Poslat na e-mail

Cabernet 430 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
I Vini Di Veronelli 87/100
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Le Guide De L´Espresso 15,5/20
Vinibuoni D´Italie touring Editore
hodnoceni
Popis produktu

Jedná se o klasické červené víno od jezera Lago di Garda. Je důkazem toho, jak krásně lehké a pitelné červené víno může být.

Pro výrobu se používá tradiční směs hroznů Groppello, Marzemino, Sangiovese a Barbera, pěstovaných dle ekologických pokynů. Po vylisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. 

Barva je rubínová s lehkými fialovými odlesky. Víno má ovocné aroma s tóny červeného ovoce. Chuť je jemná, harmonická, se svěží kyselinou.

Víno doporučujeme kombinovat k dušeným a pečeným masům, těstovinám a uzeninám.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Garda Classico Rosso Dunant
Země:
Itálie
Ročník:
2013
Alkohol:
12,50%
Druh vína:
Garda Classico
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Lombardie
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
6 g/l
Kyseliny :
5,3 g/l
Výrobce:
Podere Selva Capuzza
Klasifikace:
Garda Classico Rosso DOC
Odrůda:
70 % Groppello, 10 % Barbera, 10 % Sangiovese, 10
region
Lombardie

Přestože je Lombardie jedním z největších a nejlidnatějších regionů v Itálii, má jen dvě světové uznávaná vína: červené Valtellina a šumivé Franciacorta. Většina jeho dalších vín je vyráběny pod méně známými DOC nebo pod jedním z IGT regionu. Region se nachází v samém srdci severní Itálie a je ohraničen Piemontem na východě, Emilií-Romagnou na jihu a Benátskem na západě. Na severu jsou mohutné centrální Alpy a Švýcarský region Ticino.

Vína jsou pěstována kolem břehu jezera Garda po celá staletí. Vliv klimatu tohoto i dalších jezer je obzvláště cenný v chladnějších oblastech. Nejpozoruhodnější z nízko položených vinic Lombardie jsou Oltrepò Pavese, Mantovano a San Colombano al Lambro.

Poloha Lombardie přispívá k jeho působivé rozmanitosti. Například vinice Valtellina ležící v nadmořské výšce mezi 230m a 765m jsou chlazeny alpskými větry, které foukají z východu na západ dolů do údolí. Vzhledem k vysokohorskému kontinentálnímu klima zde denní teplota velmi kolísá.  ...více

producer
Podere Selva Capuzza

Tato malá roddiná farma o velikosti 124-akrů (50 hektarů) odvíjí své jméno "Selva Capuzza” od starověkého letoviska. Vinařství leží 4 km jižně od jezera Lago di Garda, ve výšce 80 až 120m nad mořem. Nachází se v prestižním kopcovitém terénu, uprostřed dvou hlavních DOC vinařských oblastí: Garda Classico, San Martino della Battaglia a v srdci oblasti Lugana. Vinná réva se pěstuje dle ekologických pravidel. Tomu napomáhá vyšší umístění nad jezerní hladinou, což přináší dobré větrání, které  pomáhá udržet nízkou hladinu vlhkosti a tím snížit na minimum potřebu ochráné léčby. Selva Capuzza byla jednou z prvních usedlostí kde byl zakázán lov, což vedlo ke spontánnímu rozmnožení divoké zvěře.

Vína od stejného výrobce

obr

Garda Classico Groppello San Biagio DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
285 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Lugana Selva DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem > 25 ks
365 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Lugana Riserva Menasasso DOC

2011 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
440 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Garda Cl. Rosso Sup. Mader DOC

2011 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
440 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter