-10%

Garda Classico Rosso Dunant DOC

2013

Podere Selva Capuzza

285 Kč

  • 257 Kč

Poslat na e-mail

Cabernet 430 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
I Vini Di Veronelli 87/100
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Le Guide De L´Espresso 15,5/20
Vinibuoni D´Italie touring Editore
hodnoceni
Popis produktu

Jedná se o klasické červené víno od jezera Lago di Garda. Je důkazem toho, jak krásně lehké a pitelné červené víno může být.

Pro výrobu se používá tradiční směs hroznů Groppello, Marzemino, Sangiovese a Barbera, pěstovaných dle ekologických pokynů. Po vylisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. 

Barva je rubínová s lehkými fialovými odlesky. Víno má ovocné aroma s tóny červeného ovoce. Chuť je jemná, harmonická, se svěží kyselinou.

Víno doporučujeme kombinovat k dušeným a pečeným masům, těstovinám a uzeninám.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Garda Classico Rosso Dunant
Země:
Itálie
Ročník:
2013
Alkohol:
12,50%
Druh vína:
Garda Classico
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Lombardie
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
6 g/l
Kyseliny :
5,3 g/l
Výrobce:
Podere Selva Capuzza
Klasifikace:
Garda Classico Rosso DOC
Odrůda:
70 % Groppello, 10 % Barbera, 10 % Sangiovese, 10
region
Lombardie

Přestože je Lombardie jedním z největších a nejlidnatějších regionů v Itálii, má jen dvě světové uznávaná vína: červené Valtellina a šumivé Franciacorta. Většina jeho dalších vín je vyráběny pod méně známými DOC nebo pod jedním z IGT regionu. Region se nachází v samém srdci severní Itálie a je ohraničen Piemontem na východě, Emilií-Romagnou na jihu a Benátskem na západě. Na severu jsou mohutné centrální Alpy a Švýcarský region Ticino.

Vína jsou pěstována kolem břehu jezera Garda po celá staletí. Vliv klimatu tohoto i dalších jezer je obzvláště cenný v chladnějších oblastech. Nejpozoruhodnější z nízko položených vinic Lombardie jsou Oltrepò Pavese, Mantovano a San Colombano al Lambro.

Poloha Lombardie přispívá k jeho působivé rozmanitosti. Například vinice Valtellina ležící v nadmořské výšce mezi 230m a 765m jsou chlazeny alpskými větry, které foukají z východu na západ dolů do údolí. Vzhledem k vysokohorskému kontinentálnímu klima zde denní teplota velmi kolísá.  ...více

producer
Podere Selva Capuzza

Tato malá roddiná farma o velikosti 124-akrů (50 hektarů) odvíjí své jméno "Selva Capuzza” od starověkého letoviska. Vinařství leží 4 km jižně od jezera Lago di Garda, ve výšce 80 až 120m nad mořem. Nachází se v prestižním kopcovitém terénu, uprostřed dvou hlavních DOC vinařských oblastí: Garda Classico, San Martino della Battaglia a v srdci oblasti Lugana. Vinná réva se pěstuje dle ekologických pravidel. Tomu napomáhá vyšší umístění nad jezerní hladinou, což přináší dobré větrání, které  pomáhá udržet nízkou hladinu vlhkosti a tím snížit na minimum potřebu ochráné léčby. Selva Capuzza byla jednou z prvních usedlostí kde byl zakázán lov, což vedlo ke spontánnímu rozmnožení divoké zvěře.

Vína od stejného výrobce

obr
obr

San Martino D. Battaglia Campo Soglio DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
370 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Garda Classico Groppello San Biagio DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
285 Kč 257 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-10%
obr
obr

Lugana Selva DOC

2014 Podere Selva Capuzza
Skladem > 25 ks
365 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Garda Cl. Rosso Sup. Mader DOC

2011 Podere Selva Capuzza
Skladem 6 - 24 ks
440 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter