Sankt Laurent GALGENBERG

2015

Winery Gruber Röschitz

 

  • 300 Kč

Poslat na e-mail

Cabernet 430 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Falstaff 88
hodnoceni
Popis produktu

Víno Sankt Laurent GALGENBERG pochází z vinic v okolí obce Röschitz, které se nachází na sprašových půdách v nadmořské výšce 250-360m. Galgenberg v překladu „Šibeniční vrch“ až do 19. stol. opravdu sloužil jako místo popravy. V dnešní době již naštěstí slouží jako místo pro příjemnější chvíle.

 

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Sankt Laurent (Svatovařinecké). Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích a zrání v dubových sudech.

 

Barva je tmavě rubínová. Víno má ovocné svěží aroma s tóny tmavého ovoce, tabáku a nádechem čokolády. Chuť je šťavnatá a svěží s tóny červeného ovoce a dobře integrovanou tříslovinou.

 

Víno doporučujeme kombinovat k jehněčímu masu a zvěřině.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Sankt Laurent GALGENBERG
Země:
Rakousko
Ročník:
2015
Alkohol:
12,5%
Druh vína:
Sankt Laurent
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Weinviertel
Teplota:
16 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
1 g/l
Kyseliny :
5,3 g/l
Výrobce:
Gruber Röschitz
Klasifikace:
Weinviertel
Odrůda:
Sankt Laurent
producer
Winery Gruber Röschitz

Historie vinařství Gruber Röschitz sahá do roku 1814, nicméně až do poloviny minulého století vyráběli víno výhradně pro svoji vlastní spotřebu. V té době se Ewald Gruber senior rozhodl, že se stane jedním z předních vinařů a pustil se do toho s vášní a nejmodernějšími dostupnými prostředky. Postupně vinařství předával dětem, které vinařství aktuálně provozují. Vinařství Röschitz lezí na úpatí Manhartsberg a má výborné podmínky pro pěstování vinné révy, možná dokonce nejlepší v celém regionu. 

Vína od stejného výrobce

obr
obr
obr

Gruner Veltliner HUNDSPOINT Weinviertel DAC

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
295 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Riesling KÖNIGSBERG

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
350 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Gruner Veltliner Röschitz Weinviertel DAC

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
250 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Riesling Röschitz

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
260 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter