Riesling Röschitz

2016

Winery Gruber Röschitz

 

  • 260 Kč

Poslat na e-mail

White Wine 340 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Falstaff 90
hodnoceni
Popis produktu

Víno RIESLING Röschitz pochází z vinic v okolí obce Röschitz, které se nachází na sprašových půdách v nadmořské výšce 250-360m. Místní krystalické podloží v kombinaci s poměrně chladným klimatem umožňuje vyrobit zvláště elegantní vína s lahodnou mineralitou. Velmi jedinečná!

 

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Riesling (Ryzlink rýnský). Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích.

 

Barva je zářivě žlutá se stříbrnými odlesky. Víno má aroma s jemnými medovými tóny a nádechem citronové kůry. Chuť je šťavnatá, ovocná s tóny broskví, mineralitou a nádechem slanosti.

 

Víno doporučujeme jako aperitiv, nebo ho lze skvěle kombinovat k rybám, mořským plodům a drůbeži.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Riesling Röschitz BIO
Země:
Rakousko
Ročník:
2016
Alkohol:
12,5%
Druh vína:
Riesling
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Weinviertel
Teplota:
8-10 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
3,3 g/l
Kyseliny :
7,4 g/l
Výrobce:
Gruber Röschitz
Klasifikace:
Weinviertel
Odrůda:
Riesling
producer
Winery Gruber Röschitz

Historie vinařství Gruber Röschitz sahá do roku 1814, nicméně až do poloviny minulého století vyráběli víno výhradně pro svoji vlastní spotřebu. V té době se Ewald Gruber senior rozhodl, že se stane jedním z předních vinařů a pustil se do toho s vášní a nejmodernějšími dostupnými prostředky. Postupně vinařství předával dětem, které vinařství aktuálně provozují. Vinařství Röschitz lezí na úpatí Manhartsberg a má výborné podmínky pro pěstování vinné révy, možná dokonce nejlepší v celém regionu. 

Vína od stejného výrobce

obr
obr
obr

Gruner Veltliner MÜHLBERG Weinviertel DAC Reserve

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem 6 - 24 ks
550 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Riesling KÖNIGSBERG

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
350 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Gelber Muskateller Röschitz

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
260 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Sankt Laurent GALGENBERG

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem 6 - 24 ks
300 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter