Riesling KÖNIGSBERG

2015

Winery Gruber Röschitz

 

  • 350 Kč

Poslat na e-mail

White Wine 340 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
wein.com 91
Falstaff 92
hodnoceni
Popis produktu

Víno Riesling KÖNIGSBERG pochází z vinic na kopci Konigsberg, který se nachází východně od centra obce Roschitz. Půda převážně na skalnatém žulovém podloží v kombinaci s různými vápenatými usazeninami zvýrazňují minerální složky vína.

 

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Riesling (Ryzlink rýnský). Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích.

 

Barva je zářivě žlutozelená se stříbrnými odlesky. Víno má silné aroma s tóny květinového medu a zralých peckovin a meruňky. Chuť je šťavnatá, elegantní s tóny broskví, svěží kyselinou a dlouhou dochutí. 

 

Víno doporučujeme kombinovat k rybám, drůbeži a vepřovému masu.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Riesling KÖNIGSBERG
Země:
Rakousko
Ročník:
2015
Alkohol:
13,5%
Druh vína:
Riesling
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Weinviertel
Teplota:
10 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
8,1 g/l
Kyseliny :
7,3 g/l
Výrobce:
Gruber Röschitz
Klasifikace:
Weinviertel
Odrůda:
Riesling
producer
Winery Gruber Röschitz

Historie vinařství Gruber Röschitz sahá do roku 1814, nicméně až do poloviny minulého století vyráběli víno výhradně pro svoji vlastní spotřebu. V té době se Ewald Gruber senior rozhodl, že se stane jedním z předních vinařů a pustil se do toho s vášní a nejmodernějšími dostupnými prostředky. Postupně vinařství předával dětem, které vinařství aktuálně provozují. Vinařství Röschitz lezí na úpatí Manhartsberg a má výborné podmínky pro pěstování vinné révy, možná dokonce nejlepší v celém regionu. 

Vína od stejného výrobce

obr
obr
obr

Riesling Röschitz

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
260 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Gruner Veltliner MÜHLBERG Weinviertel DAC Reserve

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem 6 - 24 ks
550 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Sankt Laurent GALGENBERG

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem 6 - 24 ks
300 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Gruner Veltliner Röschitz Weinviertel DAC

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
250 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter