Primitivo Gioia del Colle Riserva Vanitoso DOC

2009

Cantine COPPI

 

  • 560 Kč

Poslat na e-mail

Burgundy 700 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Luca Maroni 94
Vinibuoni D´Italie touring Editore
hodnoceni
Popis produktu

Primitivo di Gioia del Colle “Vanitoso" je nejvíce oceňnované primitivo vinařství COPPI. Víno je vyrobeno z hroznů, které pocházejí ze starých vinic v oblasti Marchione v samém srdci Apulie. Vyrábí se pouze ve vyjímečných ročnících: 1999, 2007, 2009 a 2015.


Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Primitivo, které jsou ručně sbírány v první polovině září. Po šetrném lisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje zrání 18 měsíců v malých dubových sudech a 6 měsíců ve velkých v dubových sudech.

Barva je intenzivní rubínově červená, s pozvolným přechodem do oranžové. Velké a intenzivní aroma s tóny zralého červeného ovoce, pikantní a příjemně rozvíjející s časem. Chuť je intenzivní a hřejivá s výraznou tříslovinou, plná a vyvážená. Dochuť je příjemně pikantní a harmonická, díky stárnutí se stává sametová.

Víno doporučujeme kombinovat k těstovinám s pikantní nebo masovou omáčkou, Pekingské kachně a pečenému králíku. 

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Primitivo di Gioia del Colle “Vanitoso” DOC
Země:
Itálie
Ročník:
2009
Alkohol:
14%
Druh vína:
Primitivo di Gioia del Colle
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Apulie
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Výrobce:
COPPI
Klasifikace:
Primitivo di Gioia del Colle DOC
Odrůda:
Primitivo 100%
region
Apulie

Apulie je dlouhá tenká vinařská oblast na jihovýchodě Itálie a rozděluje se na severní a jižní část, které jsou velmi rozdílné. Zatímco sever svou kulturou spadá více do střední itálie, jih si nadále udržuje silné spojení se svou řecko-římskou historií.

Jeden faktor, který spojuje severní a jižní Apulii je výběr zde pěstovaných plodin: olivy a vinná réva, přesně v tomto pořadí. Region je zodpovědný za téměř polovinu celkové produkce olivového oleje v Itálii a zároveň si udržuje pověst jako plodný zdroj (většinou červeného) vína, bohuže nepříliš valné kvality. Vyrábělo se zde obrovské množství míchaného levného vína, vermutu nebo vínové pálenky. To mělo postupem času pro Apulii vážné ekonomické důsledky a pověst vín v regionu byla velmi pošramocena. Jak se svět začal dožadovat vyšší kvality vína, sériově vyráběné víno v Apulii pro něj přestalo mít hodnotu. Spotřebitelé totiž na konci 20. století začali čím dál více dávat přednost kvalitě před kvantitou a to zejména poté, si byli schopni zajistit levné kvalitní víno ze zemí jako je Austrálie, Argentina nebo Chile. ...více

producer
Cantine COPPI

V zemědělské oblasti Turi, ve svých strmých vinicích, v provincii Bari, vzrůstá vinařství Coppi. V této oblasti, 250 metrů nad mořem, kde na pobřeží vane jemný vánek  a dopadají zde paprsky slunce od jihu, vznikají nejlepší vína Apulie, která jsou vyráběna s mikroklimatem chráněné a stále nedotčené krajiny. Nacházíme se v Agro Marchesato, jehož jméno je převzato po šlechtici Venusiovi, který zde vládl od roku 1752 do roku 1938. A tady, v této úžasně voňavé zemi, kde stříbrné olivovníky střídají růžovo-bílé mandle, tady, kde neuvěřitelně čistá obloha je vykreslována jasně zelenými loukami, začíná inspirace rodiny Coppi. S vášní Antonio Coppi převzal starou vinařskou společnost v 19. století, dnes Cantine Coppi hrdě zaujímá vedoucí postavení ve výrobě vysoce kvalitních vín. Po tři generace  je Coppi značka vína, která znamená kvalitu, vášeň a prestiž. Coppi Wineries je to nejlepší, co najdete v oblasti výroby italské vína Apulianand. Kvalita surovin a technologický výzkum je trumfem této značky, shrnující tradici a inovace. Ve společnosti Coppi není nic ponecháno náhodě. Výroba vína je přísně kontrolována v každé fázi, od pěstování vinné révy, lisování a fermentaci, až po samotné stáčení. Lahvové víno  zraje ve sklepích, při konstantní a regulované teplotě, zatímco zrání sudového vína dává jedinečné a široce oceňované organoleptické vlastnosti konečného produktu. Společnost je vybavena termostatickou regulací teploty, kde je možné řídit fermentaci moštů a skladování vína pomocí elektroniky a informačních technologií.

Vinařství Coppi má letitou tradici, zasahující do tří generací rodiny Coppi . Všechno začíná v roce 1882, kdy se zrodil historický sklep, díky odborníkovi na víno, v Apulii. Koncem 60. let pracoval ve sklepě znalec vína Antonio Coppi s nadšením a odhodláním mladého muže, který měl rád svou práci a svět, který vzešel ze země a měl vůni. Velké množství vysoce kvalitních vín vyráběných ve vinařství Coppi vychází z vinohradů řízených společností v oblasti Turi a Gioia del Colle díky své klimatické poloze.

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Aleatico Vinaccero Puglia IGT

2012 Cantine COPPI
Skladem > 25 ks
270 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Primitivo Siniscalco Puglia IGT

2014 Cantine COPPI
Skladem > 25 ks
240 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Negroamaro Pellirosso Salento IGT

2015 Cantine COPPI
Skladem > 25 ks
240 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Malvasia Bianca Serralto Puglia IGT

2015 Cantine COPPI
Skladem 6 - 24 ks
240 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter