Primitivo Don Antonio Puglia IGT

2014

Cantine COPPI

 

  • 300 Kč

Poslat na e-mail

Burgundy 700 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Decanter Silver Medal
Luca Maroni 94
hodnoceni
Popis produktu

Primitivo Don Antonio je výsledkem experimentu zakladatele vinařství Antonio Michele Coppiho s nejlepšími hrozny tohoto vinařství. Výsledkem je ohromující bohatost ovocné chuti, víno mimořádně jemné a vyvážené. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Primitivo, které jsou ručně sbírány v první polovině září. Po šetrném lisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje zrání 6 měsíců v malých dubových sudech a minimálně jeden rok v láhvích.

Barva je purpurově červená, intenzivní a brilantní. Intenzivní a mohutné aroma zralého červeného ovoce s elegantním kořeněnými tóny. Chuť je hřejivá, jemná s dobrou harmonií a vyváženou tříslovinou.

Víno doporučujeme kombinovat k těstovinám a rizotům, pečené krůtě, tvrdým a zrajícím sýrům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Primitivo Don Antonio Puglia IGT
Země:
Itálie
Ročník:
2014
Alkohol:
14,5%
Druh vína:
Primitivo
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Apulie
Teplota:
18-20 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Výrobce:
COPPI
Klasifikace:
Primitivo Puglia IGT
Odrůda:
Primitivo 100%
region
Apulie

Apulie je dlouhá tenká vinařská oblast na jihovýchodě Itálie a rozděluje se na severní a jižní část, které jsou velmi rozdílné. Zatímco sever svou kulturou spadá více do střední itálie, jih si nadále udržuje silné spojení se svou řecko-římskou historií.

Jeden faktor, který spojuje severní a jižní Apulii je výběr zde pěstovaných plodin: olivy a vinná réva, přesně v tomto pořadí. Region je zodpovědný za téměř polovinu celkové produkce olivového oleje v Itálii a zároveň si udržuje pověst jako plodný zdroj (většinou červeného) vína, bohuže nepříliš valné kvality. Vyrábělo se zde obrovské množství míchaného levného vína, vermutu nebo vínové pálenky. To mělo postupem času pro Apulii vážné ekonomické důsledky a pověst vín v regionu byla velmi pošramocena. Jak se svět začal dožadovat vyšší kvality vína, sériově vyráběné víno v Apulii pro něj přestalo mít hodnotu. Spotřebitelé totiž na konci 20. století začali čím dál více dávat přednost kvalitě před kvantitou a to zejména poté, si byli schopni zajistit levné kvalitní víno ze zemí jako je Austrálie, Argentina nebo Chile. ...více

producer
Cantine COPPI

V zemědělské oblasti Turi, ve svých strmých vinicích, v provincii Bari, vzrůstá vinařství Coppi. V této oblasti, 250 metrů nad mořem, kde na pobřeží vane jemný vánek  a dopadají zde paprsky slunce od jihu, vznikají nejlepší vína Apulie, která jsou vyráběna s mikroklimatem chráněné a stále nedotčené krajiny. Nacházíme se v Agro Marchesato, jehož jméno je převzato po šlechtici Venusiovi, který zde vládl od roku 1752 do roku 1938. A tady, v této úžasně voňavé zemi, kde stříbrné olivovníky střídají růžovo-bílé mandle, tady, kde neuvěřitelně čistá obloha je vykreslována jasně zelenými loukami, začíná inspirace rodiny Coppi. S vášní Antonio Coppi převzal starou vinařskou společnost v 19. století, dnes Cantine Coppi hrdě zaujímá vedoucí postavení ve výrobě vysoce kvalitních vín. Po tři generace  je Coppi značka vína, která znamená kvalitu, vášeň a prestiž. Coppi Wineries je to nejlepší, co najdete v oblasti výroby italské vína Apulianand. Kvalita surovin a technologický výzkum je trumfem této značky, shrnující tradici a inovace. Ve společnosti Coppi není nic ponecháno náhodě. Výroba vína je přísně kontrolována v každé fázi, od pěstování vinné révy, lisování a fermentaci, až po samotné stáčení. Lahvové víno  zraje ve sklepích, při konstantní a regulované teplotě, zatímco zrání sudového vína dává jedinečné a široce oceňované organoleptické vlastnosti konečného produktu. Společnost je vybavena termostatickou regulací teploty, kde je možné řídit fermentaci moštů a skladování vína pomocí elektroniky a informačních technologií.

Vinařství Coppi má letitou tradici, zasahující do tří generací rodiny Coppi . Všechno začíná v roce 1882, kdy se zrodil historický sklep, díky odborníkovi na víno, v Apulii. Koncem 60. let pracoval ve sklepě znalec vína Antonio Coppi s nadšením a odhodláním mladého muže, který měl rád svou práci a svět, který vzešel ze země a měl vůni. Velké množství vysoce kvalitních vín vyráběných ve vinařství Coppi vychází z vinohradů řízených společností v oblasti Turi a Gioia del Colle díky své klimatické poloze.

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Malvasia Bianca Serralto Puglia IGT

2015 Cantine COPPI
Skladem 6 - 24 ks
240 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Primitivo Siniscalco Puglia IGT

2014 Cantine COPPI
Skladem > 25 ks
240 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Primitivo Gioia del Colle Riserva Vanitoso DOC

2009 Cantine COPPI
Skladem 6 - 24 ks
560 Kč
obr

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Anýz, skořice, hřebíček, lékořice, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilka, šafrán

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Primitivo Gioia del Colle Senatore DOC

2010 Cantine COPPI
Skladem 6 - 24 ks
510 Kč
obr

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Anýz, skořice, hřebíček, lékořice, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilka, šafrán

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter