Pinot Grigio IGT

2016

Giulio Straccali

 

  • 170 Kč

Poslat na e-mail

Popis produktu

Víno Pinot Grigio je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic v Casteggioand Broni v oblasti Provincia di Pavia.

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Pinot Grigio, které se sbírají v průběhu září. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje několika měsíční zrání v lahvích.

Barva je intenzivní světle žlutá se zelenkavými odlesky. Víno má intenzivní a elegantní ovocné aroma s tóny ovoce a květů. Chuť má dobrou strukturu je svěží, harmonické s příjemnou dochutí.

Víno doporučujeme k zeleninovým předkrmům, nebo ho lze kombinovat k středomořským pokrmům, mořským plodům a korýšům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Pinot Grigio IGT
Země:
Itálie
Ročník:
2016
Alkohol:
12%
Druh vína:
Pinot Grigio
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Lombardie
Teplota:
8-10 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
2 g/l
Kyseliny :
5,8 g/l
Výrobce:
Giulio Straccali
Klasifikace:
Pinot Grigio Provincia di Pavia IGT
Odrůda:
Pinot Grigio 100%
region
Lombardie

Přestože je Lombardie jedním z největších a nejlidnatějších regionů v Itálii, má jen dvě světové uznávaná vína: červené Valtellina a šumivé Franciacorta. Většina jeho dalších vín je vyráběny pod méně známými DOC nebo pod jedním z IGT regionu. Region se nachází v samém srdci severní Itálie a je ohraničen Piemontem na východě, Emilií-Romagnou na jihu a Benátskem na západě. Na severu jsou mohutné centrální Alpy a Švýcarský region Ticino.

Vína jsou pěstována kolem břehu jezera Garda po celá staletí. Vliv klimatu tohoto i dalších jezer je obzvláště cenný v chladnějších oblastech. Nejpozoruhodnější z nízko položených vinic Lombardie jsou Oltrepò Pavese, Mantovano a San Colombano al Lambro.

Poloha Lombardie přispívá k jeho působivé rozmanitosti. Například vinice Valtellina ležící v nadmořské výšce mezi 230m a 765m jsou chlazeny alpskými větry, které foukají z východu na západ dolů do údolí. Vzhledem k vysokohorskému kontinentálnímu klima zde denní teplota velmi kolísá.  ...více

producer
Giulio Straccali

Historie tohoto toskánského vinařství se píše od roku 1925 kdy ji založil Giulio Straccali. Tento expert enolog, podnikatel, zemědělec a producent vína, byl především vizionář. Prostřednictvím toskánských vín, se snažil sdělit zbytku světě vůně, barvy a chuť své milované vlasti. Po celý svůj život se usilovně snažil chránit a pečovat o dobrou pověst a kvalitu vín Chianti. Byl jedním ze zakladatelů konsorcia Černého kohouta a od roku 1942 až do své smrti v roce 1969, působil jako jeho víceprezident. Italo Zingarelli, zakladatel Rocca delle Macie sdílel stejný sen, který stanovil Giulio Straccali o mnoho desetiletí dříve. Díky tomu se v roce 1978 rozhodl koupit vinařství od rodiny Straccali. Díky usilovné práci rodiny Zingarelli, se stala vína Straccali znamé po celém světě pro svou vynikající kvalitu a výjimečnou hodnotu.

Vína od stejného výrobce

obr

Chianti Classico DOCG

2013 Giulio Straccali
Skladem 6 - 24 ks
290 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter