-5%

Pink Forstreiter

2016

Weingut Meinhard Forstreiter

220 Kč

  • 209 Kč

Poslat na e-mail

Popis produktu

Toto růžové víno se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných na sprašných půdách v okolí obce Hollenburg v oblasti Kremstal. Speciální mikroklima a terroir produkuje skvělá ovocná a kořeněná vína.

Víno se vyrábí výhradně z ručně sbíraných hroznů Zweigeltrebe. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě a následně zrání v nerezových tancích.

Barva je třešňově růžová. Víno má bohaté aroma s tóny jahod a třešní. Chuť je harmonická, šťavnatá, svěží s velmi jemnou tříslovinou.

Víno doporučujeme jako aperitiv nebo ho lze kombinovat s těstovinami, pizzou nebo saláty.

 

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Pink Forstreiter
Země:
Rakousko
Ročník:
2016
Alkohol:
12,5%
Druh vína:
Zweigeltrebe Pink
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Kremstal
Teplota:
8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
1 g/l
Kyseliny :
6,3 g/l
Výrobce:
Weingut Forstreiter
Klasifikace:
Kremstal
Odrůda:
Zweigeltrebe
producer
Weingut Meinhard Forstreiter

Láska k víno provází rodinu Forstreiter po více než jedno století, kdy v roce 1868 přešlo toto rodinné vinařství do jejich vlastnictví. Vinařství se nachází ve staré vinařské obci Hollenburg, okres Krems, který leží ve vyhlášené oblasti Kremstal. Díky optimální péči o půdu a vinice, se rodině Forstreiter daří vytvářet skvělá vína. Většina vinic se nachází na sprašových půdách a má jižní a východní orientaci. Díky speciálnímu mikroklima tohoto terroir vinice produkují jedinečná ovocná a pikantní vína. Hlavními bílými odrůdami jsou Veltlínské zelené (Grüner Veltliner), Ryzling rýnský (Riesling), Muškát (Gelber Muskateller) a Sauvignon Blanc. Červená vína jsou zastoupena odrůdami Zweigeltrebe, Rulandské modré (Pinot Noir) a Svatovavřinecké (St. Laurent).

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Grüner Veltliner Neuberg Kremstal DAC

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem > 25 ks
290 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Grüner Veltliner Alte Reben Kremstal DAC

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem > 25 ks
350 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Riesling Stoa Kremstal DAC

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem 6 - 24 ks
265 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Grüner Veltliner Schiefer Kremstal DAC Reserve

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem > 25 ks
450 Kč
obr

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Anýz, skořice, hřebíček, lékořice, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilka, šafrán

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter