-10%

Pink Forstreiter

2016

Weingut Meinhard Forstreiter

220 Kč

  • 198 Kč

Poslat na e-mail

Popis produktu

Toto růžové víno se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných na sprašných půdách v okolí obce Hollenburg v oblasti Kremstal. Speciální mikroklima a terroir produkuje skvělá ovocná a kořeněná vína.

Víno se vyrábí výhradně z ručně sbíraných hroznů Zweigeltrebe. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě a následně zrání v nerezových tancích.

Barva je třešňově růžová. Víno má bohaté aroma s tóny jahod a třešní. Chuť je harmonická, šťavnatá, svěží s velmi jemnou tříslovinou.

Víno doporučujeme jako aperitiv nebo ho lze kombinovat s těstovinami, pizzou nebo saláty.

 

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Pink Forstreiter
Země:
Rakousko
Ročník:
2016
Alkohol:
12,5%
Druh vína:
Zweigeltrebe Pink
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Kremstal
Teplota:
8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
1 g/l
Kyseliny :
6,3 g/l
Výrobce:
Weingut Forstreiter
Klasifikace:
Kremstal
Odrůda:
Zweigeltrebe
producer
Weingut Meinhard Forstreiter

Láska k víno provází rodinu Forstreiter po více než jedno století, kdy v roce 1868 přešlo toto rodinné vinařství do jejich vlastnictví. Vinařství se nachází ve staré vinařské obci Hollenburg, okres Krems, který leží ve vyhlášené oblasti Kremstal. Díky optimální péči o půdu a vinice, se rodině Forstreiter daří vytvářet skvělá vína. Většina vinic se nachází na sprašových půdách a má jižní a východní orientaci. Díky speciálnímu mikroklima tohoto terroir vinice produkují jedinečná ovocná a pikantní vína. Hlavními bílými odrůdami jsou Veltlínské zelené (Grüner Veltliner), Ryzling rýnský (Riesling), Muškát (Gelber Muskateller) a Sauvignon Blanc. Červená vína jsou zastoupena odrůdami Zweigeltrebe, Rulandské modré (Pinot Noir) a Svatovavřinecké (St. Laurent).

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Riesling Stoa Kremstal DAC

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem < 6 ks
265 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Grüner Veltliner Alte Reben Kremstal DAC

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem > 25 ks
350 Kč 280 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-20%
obr
obr

Grüner Veltliner Schiefer Kremstal DAC Reserve

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem > 25 ks
450 Kč
obr

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Anýz, skořice, hřebíček, lékořice, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilka, šafrán

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Grüner Veltliner Neuberg Kremstal DAC

2015 Weingut Meinhard Forstreiter
Skladem > 25 ks
290 Kč 261 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-10%
Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter