Primitivo di Manduria Mandus DOC

2018

Pietra Pura

 

  • 280 Kč

Bordeaux 600 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Prague Wine Trophy Prague Gold (2016)
MUNDUS VINI Gold (2016)
hodnoceni
Popis produktu

Primitivo di Manduria Mandus DOC získalo opakovaně ocenění Prague Gold v rámci Prague wine trophy 2017 a 2018!

Hrozny používané pro výrobu vína Mandus se pěstují ve vybraných oblastech San Marzano v regionu Salento Puglia.

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Primitivo di Manduria. Po šetrném lisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje čtyřměsíční zrání ve francouzských dubových sudech.

Barva je rubínová, s lehkými fialovými odlesky. Aroma nabízí širokou paletu vůní, jako jsou zralé třešně, švestky, příjemné tóny kakaa a vanilky. Chuť je krásně strukturovaná s dlouhou perzistencí.

Víno doporučujeme k masům s omáčkou, zvěřině a tvrdým sýrům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Mandus
Země:
Itálie
Ročník:
2018
Alkohol:
14%
Druh vína:
Primitivo di Manduria
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Apulie
Teplota:
16-18 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Polosuché
Zbytkový cukr:
9,5 g/l
Kyseliny :
5,8 g/l
Výrobce:
Pietra Pura
Klasifikace:
Primitivo di Manduria DOC
Odrůda:
Primitivo di Manduria 100%
producer
Pietra Pura

Vína tohoto vinařství jsou výsledkem snahy produkovat co nejpůvodnější vína typická pro tuto oblast. Díky tomu vyjadřují to nejlepší z terroiru vinic oblasti Salento. Rocca delle Macie využila zkušenosti a odborné znalosti pro vytvoření tří různých druhů vín, která pochází z odrůd hroznů Primitivo a Negroamaro. Tyto vysoce kvalitní vína jsou vyrobeny z hroznů pěstovaných ve vinicích pečlivě vybranými odborníky z Rocca delle Macie. Víroba vína probíhá v regionu Puglia, pod dohledem Luca Francioniho, vrchního vinaře rodiny Zingarelli.

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Primitivo di Manduria Cotis DOC

2016 Pietra Pura
Skladem > 25 ks
750 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Primitivo di Manduria Dolceluna DOCG Dolce Naturale

2011 Pietra Pura
Skladem 6 - 24 ks
430 Kč 323 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-25%
obr
obr

Primitivo di Manduria Mandus DOC

2017 Pietra Pura
Skladem > 25 ks
280 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Negroamaro Puglia IGT

2018 Pietra Pura
Skladem > 25 ks
240 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter