BARBERA D'ASTI BIO ROSSO FUOCO DOCG 2019

Cena
270 Kč

Vinařství
Vite Colte

Kód produktu
1202

Skladem
ks

Hodnocení v průvodcích

Barbera d'Asti Rosso fuoco BIO DOCG získalo opakovaně ocenění Prague Golg v rámci Prague wine trophy 2018 a 2022!

Barbera d'Asti Rosso fuoco pochází z vinic, které se nachází v srdci kopců Asti.

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Barbera, které jsou pěstovány podle ekologického režimu. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje několika měsíční zrání v lahvích.

Barva je intenzivní rubínově červená. Víno má bohaté aroma s tóny švestek a třešní. Chuť vykazuje dobré tělo a kyselinu.

Víno doporučujeme kombinovat k předkrmům, šunce a salámům a jemnějším červeným masům.

Parametry
Celé jméno Barbera d`Asti Bio Rosso Fuoco DOCG
Ročník 2018
Aroma V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červených vínech pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny nebo švestky.
Plnost Plnost 2.Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pocházejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.
Zralost Zralost 2. Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.
Alkohol 13 %
Země Itálie
Druh vína Barbera
Region Piemont
Alergeny SO2
Formát lahve 0,75l
Teplota 18-20 °C
Zbytkový cukr 3 g/l
Kyseliny 5,6 g/l
Klasifikace Barbera D'Asti DOCG
Odrůda Barbera 100%
Příležitost Relax, Večeře s přáteli, Romantická večeře
Kategorie Suché
K jídlu Hovězí a telecí maso, Šunka a salámy, Těstoviny, Vepřové maso a pečeně