Hodnocení v průvodcích
Aglianico del Vulture Gudara DOCG 2014 získalo nejvyšší ocenění "KORUNA" v prestižním průvodci italskými víny VINI BUONI d`Italia!
Víno Aglianico del Vulture “Gudarrà" je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic pěstovaných na spodních svazích vyhaslé sopky Mount Vulture v nadmořské výšce 400 metrů. Gudarrà je komplexní víno s výrazným charakterem a mladistvou vitalitou.
Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Aglianico del Vulture, které se sbírají ručně v druhé polovině října. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje 12 měsíců zrání v dubových sudech a následně 5 měsíců v lahvích.
Barva je rubínově červená s fialovými odlesky. Víno má intenzivní a bohaté aroma s tóny zralého červeného a černého ovoce, třešní, ostružin a sladkého koření. Chuť vyjadřuje veškerou svou osobnost a strukturu s výbornou rovnováhou mezi tříslovinami a jemností.
Víno lze skvěle kombinovatí k zrajícím sýrům, těstovinám s masovou omáčkou, grilovaným a dušeným červeným masům a zvěřině.
Celé jméno | Aglianico del Vulture “Gudarrà" DOC |
---|---|
Ročník | 2016 |
Aroma |
![]() |
Plnost |
![]() |
Zralost |
![]() |
Alkohol | 14% |
Země |
![]() |
Druh vína | Aglianico |
Region | Basilicata |
Alergeny | SO2 |
Formát lahve | 0,75l |
Teplota | 18-20 °C |
Zbytkový cukr | 1,68 g/l |
Kyseliny | 6,05 g/l |
Klasifikace | Aglianico del Vulture DOC |
Odrůda | Aglianico 100% |
Příležitost | Relax, Večeře s přáteli, Romantická večeře |
Kategorie | Suché |
K jídlu | Grilování a steaky, Hovězí a telecí maso, Sýry zrající, Těstoviny, Vepřové maso a pečeně |
Vína ze stejného vinařství1
