Inzolia Il Giglio Sicilia DOC

2015

Masseria del Feudo

 

  • 260 Kč

Poslat na e-mail

White Wine 340 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
I Vini Di Veronelli 88
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Vinibuoni D´Italie touring Editore
Wine Spectator 85
Wine Enthusiast 86
Wine Advocate 87
hodnoceni
Popis produktu

Víno Inzolia "Il Giglio” je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic v srdci Sicílie na kopci Caltanissetta v nadmořské výšce 450 metrů. Vinice leží na jílovitých půdách a jsou pěstovány podle organických a biologických postupů. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Inzolia, které se sbírají ručně na začátku září. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje dvou měsíční zrání v lahvích.

Barva je slámově žlutá. Víno má příjemné ovocné a svěží aroma s tóny kandovaného ovoce a cedru. Chuť je jemná, harmonická a svěží, s mandlovou dochutí.

Víno je vynikající  jako aperitiv, ale lze ho skvěle kombinovat k rybám, mořským plodům, čerstvým sýrům a grilované zelenině.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Inzolia "Il Giglio" Sicilia DOC
Země:
Itálie
Ročník:
2015
Alkohol:
12,5%
Druh vína:
Inzolia
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Sicílie
Teplota:
10-12 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
0,3 g/l
Kyseliny :
5,1 g/l
Výrobce:
Masseria del Feudo
Klasifikace:
Sicilia DOC
Odrůda:
Inzolia 100%
region
Sicílie

Sicilíe je ostrov na jihu Itálie a díky své bohaté rozmanitosti životního prostředí se zde rodí skvělá vína, jejichž potenciál byl znám již za doby Řeků a Římanů. Sicílie je jeden z největších italských vinařských oblastní a zájem o vína z této oblasti začal vzrůstat po udělení DOCG klasifikace apelaci Cerasuolo di Vittoria. Tato lehce zbarvená, ale chuťově plná červená vína vyrobená z hroznů Nero d`Avola nebo Frappato voní po třešních a s věkem a zráním můžeme cítit tóny sušených švestek, čokolády nebo tabáku. Dalším suchým vínem je Bianco d`Alcamo vyrobené z 80% z hroznů Catarratto. Toto suché bílé výno poskytuje jemnou poklonu místní kuchyni. Na svazích sopky Etny jsou vynikající podmínky pro růst mnoha jemných suchých i červených odrůd vín Faro. ...více

producer
Masseria del Feudo

Rodinné vinařství Masseria del Feudo se nachází v jedné z méně známích sicilských vinařských provincií ve městě Caltanissetta. Rodina Cucurullo vlastní farmu z roku 1906, která dnes obsahuje 110 ha vinic, ovocných sadů a olivových hájů. Vinařství  se nachází v nadmořské výšce 450 metrů, mikroklima je vhodné pro pěstování původních odrůd jako je Nero d'Avola, Inzolia a Grillo, ale také pro nové odrůdy Syrah a Chardonnay. Pro výrobu vína se používají certifikované ekologické hrozny, které jsou ručně vybrány a zpracovávány odděleně pod vedením enologa Nicola Centonze. Páteř produkce tvoří tři elegantní a svěží biovína: Nero d'Avola, Inzolia a Syrah. Kromě toho, dále jsou v nabídce skvělé vína Grillo, Chardonnay (Haermosa) a Nero d'Avola (Rosso delle Rose).

Vína od stejného výrobce

obr
obr
obr

Grillo Sicilia DOC

2015 Masseria del Feudo
Skladem > 25 ks
275 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Nero d'Avola Il Giglio Sicilia DOC

2015 Masseria del Feudo
Není skladem
245 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Chardonnay Haermosa Sicilia DOC

2014 Masseria del Feudo
Skladem > 25 ks
370 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Nero d'Avola Rosso delle Rose Sicilia DOC

2014 Masseria del Feudo
Skladem > 25 ks
370 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter