2015
Masseria del Feudo
275 Kč
James Suckling | 91 |
Gamberro rosso |
|
I Vini Di Veronelli | 89 |
Bibenda |
|
Wine Spectator | 87 |
Wine Enthusiast | 86 |
Wine Advocate | 86 |
Víno Grillo Sicilia DOC je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic v srdci Sicílie na kopci Caltanissetta v nadmořské výšce 450 metrů. Vinice leží na jílovitých půdách a jsou pěstovány podle organických a biologických postupů.
Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Grillo, které se sbírají ručně na začátku září. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje dvou měsíční zrání v lahvích.
Barva je slámově žlutá se zlatými odlesky. Víno má ovocné aroma s tóny citrusů, akátového medu a květin, s tóny v pozadí bílého pepře a černého rybízu. Chuť je výrazná s typickou ovocnou zralostí, plnost a sladkost je dobře podporována slaností a kyselostí.
Víno lze skvěle kombinovat k rybám a těstovinám s mořskými plody.
Sicilíe je ostrov na jihu Itálie a díky své bohaté rozmanitosti životního prostředí se zde rodí skvělá vína, jejichž potenciál byl znám již za doby Řeků a Římanů. Sicílie je jeden z největších italských vinařských oblastní a zájem o vína z této oblasti začal vzrůstat po udělení DOCG klasifikace apelaci Cerasuolo di Vittoria. Tato lehce zbarvená, ale chuťově plná červená vína vyrobená z hroznů Nero d`Avola nebo Frappato voní po třešních a s věkem a zráním můžeme cítit tóny sušených švestek, čokolády nebo tabáku. Dalším suchým vínem je Bianco d`Alcamo vyrobené z 80% z hroznů Catarratto. Toto suché bílé výno poskytuje jemnou poklonu místní kuchyni. Na svazích sopky Etny jsou vynikající podmínky pro růst mnoha jemných suchých i červených odrůd vín Faro. ...více
Rodinné vinařství Masseria del Feudo se nachází v jedné z méně známích sicilských vinařských provincií ve městě Caltanissetta. Rodina Cucurullo vlastní farmu z roku 1906, která dnes obsahuje 110 ha vinic, ovocných sadů a olivových hájů. Vinařství se nachází v nadmořské výšce 450 metrů, mikroklima je vhodné pro pěstování původních odrůd jako je Nero d'Avola, Inzolia a Grillo, ale také pro nové odrůdy Syrah a Chardonnay. Pro výrobu vína se používají certifikované ekologické hrozny, které jsou ručně vybrány a zpracovávány odděleně pod vedením enologa Nicola Centonze. Páteř produkce tvoří tři elegantní a svěží biovína: Nero d'Avola, Inzolia a Syrah. Kromě toho, dále jsou v nabídce skvělé vína Grillo, Chardonnay (Haermosa) a Nero d'Avola (Rosso delle Rose).