Grillo Sicilia DOC

2015

Masseria del Feudo

 

  • 275 Kč

Hodnocení
James Suckling 91
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
I Vini Di Veronelli 89
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Wine Spectator 87
Wine Enthusiast 86
Wine Advocate 86
hodnoceni
Popis produktu

Víno Grillo Sicilia DOC je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic v srdci Sicílie na kopci Caltanissetta v nadmořské výšce 450 metrů. Vinice leží na jílovitých půdách a jsou pěstovány podle organických a biologických postupů. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Grillo, které se sbírají ručně na začátku září. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje dvou měsíční zrání v lahvích.

Barva je slámově žlutá se zlatými odlesky. Víno má ovocné aroma s tóny citrusů, akátového medu a květin, s tóny v pozadí bílého pepře a černého rybízu. Chuť je výrazná s typickou ovocnou zralostí, plnost a sladkost je dobře podporována slaností a kyselostí.

Víno lze skvěle kombinovat k rybám a těstovinám s mořskými plody.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Grillo Sicilia DOC
Země:
Itálie
Ročník:
2015
Alkohol:
13,5%
Druh vína:
Grillo
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Sicílie
Teplota:
10-12 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
0,2 g/l
Kyseliny :
5,88 g/l
Výrobce:
Masseria del Feudo
Klasifikace:
Sicilia DOC
Odrůda:
Grillo 100%
region
Sicílie

Sicilíe je ostrov na jihu Itálie a díky své bohaté rozmanitosti životního prostředí se zde rodí skvělá vína, jejichž potenciál byl znám již za doby Řeků a Římanů. Sicílie je jeden z největších italských vinařských oblastní a zájem o vína z této oblasti začal vzrůstat po udělení DOCG klasifikace apelaci Cerasuolo di Vittoria. Tato lehce zbarvená, ale chuťově plná červená vína vyrobená z hroznů Nero d`Avola nebo Frappato voní po třešních a s věkem a zráním můžeme cítit tóny sušených švestek, čokolády nebo tabáku. Dalším suchým vínem je Bianco d`Alcamo vyrobené z 80% z hroznů Catarratto. Toto suché bílé výno poskytuje jemnou poklonu místní kuchyni. Na svazích sopky Etny jsou vynikající podmínky pro růst mnoha jemných suchých i červených odrůd vín Faro. ...více

producer
Masseria del Feudo

Rodinné vinařství Masseria del Feudo se nachází v jedné z méně známích sicilských vinařských provincií ve městě Caltanissetta. Rodina Cucurullo vlastní farmu z roku 1906, která dnes obsahuje 110 ha vinic, ovocných sadů a olivových hájů. Vinařství  se nachází v nadmořské výšce 450 metrů, mikroklima je vhodné pro pěstování původních odrůd jako je Nero d'Avola, Inzolia a Grillo, ale také pro nové odrůdy Syrah a Chardonnay. Pro výrobu vína se používají certifikované ekologické hrozny, které jsou ručně vybrány a zpracovávány odděleně pod vedením enologa Nicola Centonze. Páteř produkce tvoří tři elegantní a svěží biovína: Nero d'Avola, Inzolia a Syrah. Kromě toho, dále jsou v nabídce skvělé vína Grillo, Chardonnay (Haermosa) a Nero d'Avola (Rosso delle Rose).

Vína od stejného výrobce

obr
obr
obr

Nero d'Avola Rosso delle Rose Sicilia DOC

2014 Masseria del Feudo
Skladem < 6 ks
370 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Inzolia Il Giglio Sicilia DOC

2015 Masseria del Feudo
Skladem 6 - 24 ks
260 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Chardonnay Haermosa Sicilia DOC

2014 Masseria del Feudo
Skladem > 25 ks
370 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter