2014
Masseria del Feudo
370 Kč
James Suckling | 93 |
Gamberro rosso |
|
I Vini Di Veronelli | 90 |
Bibenda |
|
Víno Chardonnay "Haermosa" je vyrobeno z hroznů pocházejícíh z vinic v srdci Sicílie na kopci Caltanissetta v nadmořské výšce 450 metrů. Vinice leží na vápencových půdách a jsou pěstovány podle organických a biologických postupů.
Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Chardonnay, které se sbírají ručně v druhé polovině srpna. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje 6 měsíční zrání v lahvích a 30% ve francouzských dubových sudech.
Barva je slámově žlutá se zlatými odlesky. Víno má bohaté aroma s tóny zralého ovoce, citrusových plodů a kandovaného ovoce. Chuť je výrazně ovocná s dobře vyvážený poměrem kyselin a cukrů, které dělají víno svěží a schopné rozvinout svou kvalitu v čase.
Víno lze skvěle kombinovatí k rybám, mořským plodům, bílým masům a zrajícím sýrům.
Sicilíe je ostrov na jihu Itálie a díky své bohaté rozmanitosti životního prostředí se zde rodí skvělá vína, jejichž potenciál byl znám již za doby Řeků a Římanů. Sicílie je jeden z největších italských vinařských oblastní a zájem o vína z této oblasti začal vzrůstat po udělení DOCG klasifikace apelaci Cerasuolo di Vittoria. Tato lehce zbarvená, ale chuťově plná červená vína vyrobená z hroznů Nero d`Avola nebo Frappato voní po třešních a s věkem a zráním můžeme cítit tóny sušených švestek, čokolády nebo tabáku. Dalším suchým vínem je Bianco d`Alcamo vyrobené z 80% z hroznů Catarratto. Toto suché bílé výno poskytuje jemnou poklonu místní kuchyni. Na svazích sopky Etny jsou vynikající podmínky pro růst mnoha jemných suchých i červených odrůd vín Faro. ...více
Rodinné vinařství Masseria del Feudo se nachází v jedné z méně známích sicilských vinařských provincií ve městě Caltanissetta. Rodina Cucurullo vlastní farmu z roku 1906, která dnes obsahuje 110 ha vinic, ovocných sadů a olivových hájů. Vinařství se nachází v nadmořské výšce 450 metrů, mikroklima je vhodné pro pěstování původních odrůd jako je Nero d'Avola, Inzolia a Grillo, ale také pro nové odrůdy Syrah a Chardonnay. Pro výrobu vína se používají certifikované ekologické hrozny, které jsou ručně vybrány a zpracovávány odděleně pod vedením enologa Nicola Centonze. Páteř produkce tvoří tři elegantní a svěží biovína: Nero d'Avola, Inzolia a Syrah. Kromě toho, dále jsou v nabídce skvělé vína Grillo, Chardonnay (Haermosa) a Nero d'Avola (Rosso delle Rose).