Metodo Classico Brut Millesimato Rosso VSQ

2004

Lini 910

 

  • 650 Kč

Poslat na e-mail

Champagne 180 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
Wine Spectator 87
hodnoceni
Popis produktu

Metodo Classico Millesimato Rosso je mimořádná interpretace vína Lambrusco. Zrání tohoto vína probíhá řadu let s cílem vytvoření velkého sektu. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Lambrusco Salamino, které jsou sklizené v období od konce srpna do začátku září. Po šetrném lisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje zrání po dobu až 5 let. 

Barva je intenzivní tmavě rubínová se světlými odlesky. Komplexní aroma s náznakem vůně posekáné trávy a květin. Dále nabízí tóny rybízu, léčivých bylin a rebarbory. Chuť je komplexní, hluboká a vrstvevnatá, s jasnou kyselinou, lehkou tříslovinou a bohtými ovocnými tóny připomínající červené ovoce a koření. 

Víno je skvělé jako aperitiv pro slavnostní chvíle, ale lze ho skvěle kombinovat k velkým pokrmům z masa.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Metodo Classico VSQ Brut Millesimato Rosso
Země:
Itálie
Ročník:
2004
Alkohol:
12%
Druh vína:
Metodo Classico
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Emilia-Romagna
Teplota:
8-10 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Brut
Zbytkový cukr:
< 10 g/l
Kyseliny :
6,5 g/l
Výrobce:
Lini 910
Klasifikace:
Metodo Classico VSQ
Odrůda:
Lambrusco Salamino
region
Emilia-Romagna

Trojúhelníkový tvar této oblasti je tvořen přírodními hranicemi řeky Pádu na severu, Apeninskými horami na jihu a pobřežím Jaderského moře na východe. Skládá se ze dvou odlišných zeměpisných oblastí zhruba stejné velikosti na rovinách Emilia a na úpatí Apenin v Romagna. Typicky kontinentální klima v centru regionu se stává mírnější směrem k pobřeží. Celková plocha vinic je asi 70.000 ha a velká část z nich je vysazená na úrodných plochých pozemcích, které produkují vysoké výnosy. Nejlepší místa jsou v kopcích kolem Piacenza v DOC Colli Piacentina v Colli Bolognesi a na svazích Apeninského Romagna.

Tato vysoce produktivní oblast činí přibližně 7 milionů hektolitrů vína ročně, z nichž 15% má status DOC. Nejčastější odrůdy jsou bílé Trebbiano a Albana a červené Sangiovese a Lambrusco. Lambrusco, které zůstává jedním z nejoblíbenějších italských vín, je synonymem Emilia Romagna... více

producer
Lini 910

Toto vinařství je nerozlučně spjato s regionem vína Lambrusco. Vinařství bylo založeno v roce 1910 v obci Correggio, která se nachází v srdci regionu Emilia-Romagna a dnes je víno produkováno již čtvrtou generací. Za posledních 100 let se hodně změnilo ve vinařském světě a to zejména pro Lambrusco, které nyní zažívá velký comeback. Vinařství nabízí širokou škálu šumivých vín Lambrusco, bílé, růžové a červené. Vína jsou vyráběna metodou Charmat (metodou používanou k výrobě Prosecco a nejčastěji používané pro Lambrusco), ale i náročnější klasickou metodou (Metodo Classico - používána i pro šampaňské). V roce 2015 zařadil Wine Spectator vinařství Lini 910 na seznam 100 Opera Wine - nejlepších Italských výrobců.

Vína od stejného výrobce

obr

Lambrusco Reggiano Rose DOC

  Lini 910
Skladem > 25 ks
220 Kč 110 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-50%
obr

Metodo Classico Brut Millesimato Rosé VSQ

2009 Lini 910
Skladem 6 - 24 ks
550 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Lambrusco In Correggio Rosé Emillia IGT

  Lini 910
Skladem > 25 ks
230 Kč 138 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-40%
obr
obr
obr

Lambrusco In Correggio Scuro Emillia IGT

  Lini 910
Skladem > 25 ks
230 Kč 138 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-40%
Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter