Metodo Classico Brut Millesimato Rosé VSQ

2009

Lini 910

 

  • 550 Kč

Poslat na e-mail

Champagne 180 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Wine Spectator 88
hodnoceni
Popis produktu

Metodo Classico Millesimato Rosè se vyrábí pouze ve vyjímečně kvalitních ročnících. Hrozny používané pro výrobu vína se pěstují v okolí obce Correggio. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Pinot Nero, které jsou sklizené v období od konce srpna do začátku září. Po šetrném lisování probíhá macerace a následná fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje zrání po dobu až 5 let. 

Barva je elegantní třešňově červené s měděnými odstíny. Elegantní aroma s tóny růží, černého rybízu, malin, toastů a tabáku. Chuť je velmi svěží, krémová, elegantní s pikantními tóny. 

Víno je skvělé jako aperitiv pro slavnostní chvíle, ale lze ho skvěle kombinovat k rybám a sushi.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Metodo Classico VSQ Brut Millesimato Rosè
Země:
Itálie
Ročník:
2009
Alkohol:
12%
Druh vína:
Metodo Classico
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Emilia-Romagna
Teplota:
6-8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Brut
Zbytkový cukr:
< 10 g/l
Kyseliny :
6,5 g/l
Výrobce:
Lini 910
Klasifikace:
Metodo Classico VSQ
Odrůda:
Pinot Nero
region
Emilia-Romagna

Trojúhelníkový tvar této oblasti je tvořen přírodními hranicemi řeky Pádu na severu, Apeninskými horami na jihu a pobřežím Jaderského moře na východe. Skládá se ze dvou odlišných zeměpisných oblastí zhruba stejné velikosti na rovinách Emilia a na úpatí Apenin v Romagna. Typicky kontinentální klima v centru regionu se stává mírnější směrem k pobřeží. Celková plocha vinic je asi 70.000 ha a velká část z nich je vysazená na úrodných plochých pozemcích, které produkují vysoké výnosy. Nejlepší místa jsou v kopcích kolem Piacenza v DOC Colli Piacentina v Colli Bolognesi a na svazích Apeninského Romagna.

Tato vysoce produktivní oblast činí přibližně 7 milionů hektolitrů vína ročně, z nichž 15% má status DOC. Nejčastější odrůdy jsou bílé Trebbiano a Albana a červené Sangiovese a Lambrusco. Lambrusco, které zůstává jedním z nejoblíbenějších italských vín, je synonymem Emilia Romagna... více

producer
Lini 910

Toto vinařství je nerozlučně spjato s regionem vína Lambrusco. Vinařství bylo založeno v roce 1910 v obci Correggio, která se nachází v srdci regionu Emilia-Romagna a dnes je víno produkováno již čtvrtou generací. Za posledních 100 let se hodně změnilo ve vinařském světě a to zejména pro Lambrusco, které nyní zažívá velký comeback. Vinařství nabízí širokou škálu šumivých vín Lambrusco, bílé, růžové a červené. Vína jsou vyráběna metodou Charmat (metodou používanou k výrobě Prosecco a nejčastěji používané pro Lambrusco), ale i náročnější klasickou metodou (Metodo Classico - používána i pro šampaňské). V roce 2015 zařadil Wine Spectator vinařství Lini 910 na seznam 100 Opera Wine - nejlepších Italských výrobců.

Vína od stejného výrobce

obr

Moscato In Correggio Spumante VSQ

  Lini 910
Skladem > 25 ks
280 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Lambrusco In Correggio Scuro Emillia IGT

  Lini 910
Skladem > 25 ks
230 Kč 138 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-40%
obr

Metodo Classico Brut Millesimato Rosso VSQ

2004 Lini 910
Skladem 6 - 24 ks
650 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Lambrusco Reggiano Rose DOC

  Lini 910
Skladem > 25 ks
220 Kč 110 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-50%
Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter