Conegliano Valdobbiadene Prosecco Rive di Cozzuolo Brut DOCG

2018

La Vigna di Sarah

 

  • 295 Kč

Popis produktu

Prosecco "Rive di Cozzuolo se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných na vinicích v souladu s výrobou ekologických hroznů. Pěstování probíhá v oblasti Cozzuolo v nadmořské výšce 100 - 150 m. na jílovitých půdách při mírných teplotách s chladnými zimami a horkými suchými léty. 

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Glera, které jsou sklizené v období od 10. září do 10. října. Po šetrném lisování probíhá první fermentace při řízené teplotě a následuje druhá fermentace metodou Charmat. Následuje zrání po dobu 4 měsíců v nerezových tancích. 

Barva je světle slámově žlutá. Víno má svěží aroma bílých květů s ovocnými  tóny žlutého jablka, doprovázené tóny chlebové kůrky. Chuť je krémová a příjemně vyvážená s jemným perlením. 

Víno je vynikající  jako aperitiv, ale lze ho skvěle kombinovat k předkrmům, rybám a bílým masům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Conegliano Valdobbiadene Prosecco ""Rive di Cozzuo
Země:
Itálie
Ročník:
2018
Alkohol:
11,3%
Druh vína:
Prosecco
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Benátsko
Teplota:
7-8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Brut
Zbytkový cukr:
9,5 g/l
Kyseliny :
6,2 g/l
Výrobce:
La Vigna di Sarah
Klasifikace:
Prosecco DOC
Odrůda:
Glera 100%
producer
La Vigna di Sarah

Rodinné vinařství La Vigna di Sarah založila v roce 2010 Sarah Dei Tos, která se narodila a vyrostla v zemi Prosecco, na úpatí kopce Vittorio Veneto. Po získání diplomu z ekonomie na univerzitě Bocconi v Miláně, se Sarah Dei Tos přestěhovala do Anglie, aby se zúčastnila Master in management na univerzitě v Nottinghamu. Vinařství se rozkládá v krajině strmých svahů, kterým dominují nikdy nekončící plochy vinic rozprostřených mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Najdete je asi jen něco málo přes hodinu a půl od Benátek a 25 km od krásného Trevisa, v zemi, kde jsou lidé hrdě spojeni se svými kořeny, vedeni neporušeným smyslem pro tradici a potěšení z pohostinství. Nejlepší z vinice Le Rive Cozzuolo je Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, která prochází obcí Cozzuolo - což je jeden z 43 Rive Conegliano Valdobbiadene. 

Vína od stejného výrobce

obr

Prosecco Borgo Luna Brut DOC

2017 La Vigna di Sarah
Skladem 6 - 24 ks
220 Kč 209 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-5%
obr

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Rive di Cozzuolo Extra Dry DOCG

2016 La Vigna di Sarah
Skladem 6 - 24 ks
295 Kč 280 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-5%
obr

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Colle 170 Millesimato Brut DOCG

2016 La Vigna di Sarah
Skladem < 6 ks
345 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Prosecco Borgo Luna Brut DOC

2018 La Vigna di Sarah
Skladem > 25 ks
220 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter