2019
La Vigna di Sarah
Víno Prosecco "Borgo Luna” se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných na vinicích v souladu s výrobou ekologických hroznů. Pěstování probíhá v nadmořské výšce 100 –150 m. na jílovitých půdách, při mírných teplotách s chladnými zimami a horkými suchými léty.
Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Glera, které jsou sklizené v období od 10. září do 10. října. Po šetrném lisování probíhá první fermentace při řízené teplotě a následuje druhá fermentace metodou Charmat. Následuje zrání po dobu 4 měsíců v nerezových tancích.
Barva je světle žlutá. Víno má ovocné aroma s tóny zralého ovoce, jablka a hrušky. Chuť je příjemně vyvážená s ovocnou dochutí. Perlení je jemné a perzistentní.
Víno je vynikající jako aperitiv, ale je i vhodné pro všechny příležitosti setkání a oslav. Dále ho doporučujeme kombinovat k předkrmům, mořským plodům a smaženým rybám.
Rodinné vinařství La Vigna di Sarah založila v roce 2010 Sarah Dei Tos, která se narodila a vyrostla v zemi Prosecco, na úpatí kopce Vittorio Veneto. Po získání diplomu z ekonomie na univerzitě Bocconi v Miláně, se Sarah Dei Tos přestěhovala do Anglie, aby se zúčastnila Master in management na univerzitě v Nottinghamu. Vinařství se rozkládá v krajině strmých svahů, kterým dominují nikdy nekončící plochy vinic rozprostřených mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Najdete je asi jen něco málo přes hodinu a půl od Benátek a 25 km od krásného Trevisa, v zemi, kde jsou lidé hrdě spojeni se svými kořeny, vedeni neporušeným smyslem pro tradici a potěšení z pohostinství. Nejlepší z vinice Le Rive Cozzuolo je Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, která prochází obcí Cozzuolo - což je jeden z 43 Rive Conegliano Valdobbiadene.