Prosecco Borgo Luna Brut DOC

 

La Vigna di Sarah

 

  • 220 Kč

Poslat na e-mail

Champagne 180 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Popis produktu

Víno Prosecco "Borgo Luna” se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných na vinicích v souladu s výrobou ekologických hroznů. Pěstování probíhá v nadmořské výšce 100 –150 m. na jílovitých půdách, při mírných teplotách s chladnými zimami a horkými suchými léty. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Glera, které jsou sklizené v období od 10. září do 10. října. Po šetrném lisování probíhá první fermentace při řízené teplotě a následuje druhá fermentace metodou Charmat. Následuje zrání po dobu 4 měsíců v nerezových tancích. 

Barva je světle žlutá. Víno má ovocné aroma s tóny zralého ovoce, jablka a hrušky. Chuť je příjemně vyvážená s ovocnou dochutí. Perlení je jemné a perzistentní. 

Víno je vynikající  jako aperitiv, ale je i vhodné pro všechny příležitosti setkání a oslav. Dále ho doporučujeme kombinovat k předkrmům, mořským plodům a smaženým rybám.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Prosecco "Borgo Luna" DOC Brut
Země:
Itálie
Ročník:
Alkohol:
11,3%
Druh vína:
Prosecco
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Benátsko
Teplota:
7-8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Brut
Zbytkový cukr:
11,5 g/l
Kyseliny :
6,2 g/l
Výrobce:
La Vigna di Sarah
Klasifikace:
Prosecco DOC
Odrůda:
Glera 100%
region
Benátsko

Benátsko se stává stále důležitější vinařskou oblastí, ležící v severovýchodním cípu Itálie. Administrativně je součástí Triveneto zóny spolu s jeho menšími sousedy Trentino-Alto Adige a Friuli-Venezia Giulia. Z hlediska geografie, kultury a stylu vína, představuje přechod mezi vysokohorskými oblastmi Germano-slovanského konce Itálie a teplejších, sušších oblastí položených více na jihu. Veneto je o něco menší než ostatní hlavní vinařské oblasti v Itálii - Piedmont, Toskánsko, Lombardie, Puglia nebo Sicílie, ale přesto vyrábí více vína než kdokoli z nich. Přestože jižní oblasti Sicílie a Apulie byly po dlouhou dobu hlavními producenty vína v Itálii, tato rovnováha se ve druhé polovině 20. století začala posouvat na sever k Venetu. V roce 1990 jižní italská vína stále více strádala vůči celosvětové konkurenci, zatímco Benátsko postupně získávalo větší a větší uznání, především díky vínům, jako Valpolicella, Amarone, Soave a Prosecco. ...více

producer
La Vigna di Sarah

Rodinné vinařství La Vigna di Sarah založila v roce 2010 Sarah Dei Tos, která se narodila a vyrostla v zemi Prosecco, na úpatí kopce Vittorio Veneto. Po získání diplomu z ekonomie na univerzitě Bocconi v Miláně, se Sarah Dei Tos přestěhovala do Anglie, aby se zúčastnila Master in management na univerzitě v Nottinghamu. Vinařství se rozkládá v krajině strmých svahů, kterým dominují nikdy nekončící plochy vinic rozprostřených mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Najdete je asi jen něco málo přes hodinu a půl od Benátek a 25 km od krásného Trevisa, v zemi, kde jsou lidé hrdě spojeni se svými kořeny, vedeni neporušeným smyslem pro tradici a potěšení z pohostinství. Nejlepší z vinice Le Rive Cozzuolo je Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, která prochází obcí Cozzuolo - což je jeden z 43 Rive Conegliano Valdobbiadene. 

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Rive di Cozzuolo Brut DOCG

2015 La Vigna di Sarah
Skladem > 25 ks
295 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Rive di Cozzuolo Extra Dry DOCG

2015 La Vigna di Sarah
Skladem > 25 ks
295 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Colle 170 Millesimato Brut DOCG

2015 La Vigna di Sarah
Skladem 6 - 24 ks
345 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter