Gruner Veltliner MÜHLBERG Weinviertel DAC Reserve

2015

Winery Gruber Röschitz

 

  • 550 Kč

Hodnocení
Wine Enthusiast 92
Falstaff 94
hodnoceni
Popis produktu

Víno Grüner Veltliner MÜHLBERG Reserve pochází z vinic v okolí obce Röschitz, které se nachází na sprašových půdách v nadmořské výšce 250-360m. Kopec Mühlberg se nachází nedaleko od bývalého mlýna, tato vinice je silně nakloněný k jihu a hostí velký počet starých vinic.

 

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Grüner Veltliner (Veltlínské zelené). Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích a následuje 2 měsíce zrání ve velkých dubových sudech.

 

Barva je zářivě žlutá se stříbrnými odlesky. Víno má komplexní aroma s tóny žlutého jablka, nádechem meruněk, pomeranče a lučn’ích bylin. Chuť je komplexní, kořeněná s tóny zralého žlutého ovoce, pomeranče, dobře integrovanou kyselinou a jemnou slaností.

 

Víno doporučujeme kombinovat k těstovinám, orientální kuchyni a steakům s lehkou omáčkou.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Gruner Veltliner MÜHLBERG Weinviertel DAC Reserve
Země:
Rakousko
Ročník:
2015
Alkohol:
13,5%
Druh vína:
Grüner Veltliner
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Weinviertel
Teplota:
10 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
4,9 g/l
Kyseliny :
3,4 g/l
Výrobce:
Gruber Röschitz
Klasifikace:
Weinviertel DAC Reserve
Odrůda:
Grüner Veltliner
producer
Winery Gruber Röschitz

Historie vinařství Gruber Röschitz sahá do roku 1814, nicméně až do poloviny minulého století vyráběli víno výhradně pro svoji vlastní spotřebu. V té době se Ewald Gruber senior rozhodl, že se stane jedním z předních vinařů a pustil se do toho s vášní a nejmodernějšími dostupnými prostředky. Postupně vinařství předával dětem, které vinařství aktuálně provozují. Vinařství Röschitz lezí na úpatí Manhartsberg a má výborné podmínky pro pěstování vinné révy, možná dokonce nejlepší v celém regionu. 

Vína od stejného výrobce

obr
obr

Sankt Laurent GALGENBERG

2015 Winery Gruber Röschitz
Skladem 6 - 24 ks
300 Kč 255 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-15%
obr
obr
obr

Gruner Veltliner Röschitz Weinviertel DAC

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
250 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Gruner Veltliner HUNDSPOINT Weinviertel DAC

2016 Winery Gruber Röschitz
Skladem > 25 ks
295 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr

Riesling KÖNIGSBERG

2015 Winery Gruber Röschitz
Není skladem
350 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter