Serrapetrona Moro DOC

2009

Cantine Fontezoppa

 

  • 695 Kč

Poslat na e-mail

Burgundy 700 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
I Vini Di Veronelli 90/100
Bibenda
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
  • glass
Le Guide De L´Espresso 17/20
Vinibuoni D´Italie touring Editore
hodnoceni
Popis produktu

Víno Serrapetrona Moro se vyrábí z hroznů pěstovaných v nadmořské výšce okolo 450 metrů, na vinicích s jižní orientací. K pěstování se používají biologické metody bez herbicidů.

Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Vernaccia NeraPo šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Poté následuje pečlivé zrání (18 měsíců v sudech z francouzského dubu a 12 měsíců v láhvích).

Barva je intenzivní, rubínově červená. Víno má velmi bohaté a komplexní aroma s tóny sladkého koření, černých třešní a povidel. V chuti lze rozeznat tóny marmelády a sladkého koření, s výraznou tříslovinou.

Víno doporučujeme kombinovat k pečeným a grilovaným červeným masům a zvěřině.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Serrapetrona Moro
Země:
Itálie
Ročník:
2009
Alkohol:
14,50%
Druh vína:
Serrapetrona
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Marche
Teplota:
18 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
0,2 g/l
Kyseliny :
5,3 g/l
Výrobce:
Cantine Fontezoppa
Klasifikace:
Serrapetrona DOC
Odrůda:
Vernaccia Nera 100%
region
Marche

Marche je oblast na východní straně střední Itálie. Historie vinařství v Marche je stará tisíce let a nejvíce bylo ovlivněno Etrusky a Římany. Přítomnost těchto různých kultur vysvětluje šíři vinařské tradice a pestrou paletu vín v regionu. Marche má řadu terroir, které se velmi dobře hodí pro pěstování vinné révy a to zejména mezi skalnatými pobřežními kopci, jako jsou ty kolem Ancona. Vzhledem k vlivům Apenin, Jadranu a řek v regionu ( Metauro, Potenza, Tronto a Nera), existují různé podnebí a můžeme pak v této oblasti nalézt jak studené, tak i teplé vinařské zóny. 

Vinice v Marche pokrývají kolem 25,000ha a produkují téměř dva miliony hektolitrů vína ročně. Většina tohoto vína se prodává jako Vino di Tavola nebo pod titulem Indicazione Geografica Tipica IGT Marche. Pouze 20 procent se prodává pod  15 DOC a 4 DOCG tituly, což je asi o 40% méně než v "nejkvalitnějším" regionu Piedmontu, ale zároveň výrazně více, než například na Siciílii nebo v Kalábrii, kde DOC vína tvoří cca 5% z celkové produkce. ...více

producer
Cantine Fontezoppa

Společnost Fontezoppa byla založena v městě Civitanova Alta, na úpatí prvních kopců oblasti Marche, kousek na dohled od Jaderského moře. Vinařství zahrnuje celkem 71 hektarů vinic a vyrábí 17 druhů vín. Vinice se nachází částečně v oblasti Civitanova Alta a částečně v malé a jedinečné oblasti Serrapetrona. Tato oblast se nachází 500 metrů nad mořem, v místech kde "Blue Mountains" utváří jedinečné mikroklima. Výsledkem je víno se silnou osobností, která našlo správnou rovnováhu mezi klimatem a úrodnou zemí. Většina našich vía má vyznamenání v italských průvodcích a současně i na mezinárodní úrovni.

Vína od stejného výrobce

obr
obr
obr

Colli Maceratesi Ribona DOC

2011 Cantine Fontezoppa
Skladem 6 - 24 ks
335 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Marche Bianco Citano IGT

2014 Cantine Fontezoppa
Skladem 6 - 24 ks
250 Kč
obr

Květinové aroma je typicky přítomné u mladých vín. Akát, hloh, růže, kosatce, pelargónie, květ pomeranče, narcis, jasmín

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr
obr
obr

Serrapetrona Falcotto DOC

2012 Cantine Fontezoppa
Není skladem
350 Kč 245 Kč
obr

Pikantní aroma se obvykle nachází v komplexních vínech. Anýz, skořice, hřebíček, lékořice, muškátový oříšek, zázvor, pepř, vanilka, šafrán

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-30%
Zobrazit všechny

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter