Valpolicella Superiore Ripasso DOC

2013

Azienda Agr. Corte Moschina

 

  • 400 Kč

Poslat na e-mail

Bordeaux 600 ml 6ks

 
650 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Wine Advocate 88/100
hodnoceni
Popis produktu

Valpolicella Superiore Ripasso je tradiční víno z oblasti Veronese. Vyrábí se způsobem druhé fermentace vína Valpolicella, s přidáním výlisků z právě stočeného Amarone.

K výrobě se používají hrozny Corvina, Corvinone Rondinella a Cabernet, které se ručně sbírají na konci září. Po vylisování probíhá první, třicetidenní, fermentace a následuje druhá fermentace, tentokrát dvacetidenní. Víno zraje je minimálně 18 měsíců v dřevěných sudech různých velikostí.

Barva je temná, rubínově červená. Aroma je ovocné, s tóny ostružin a višní a s kořeněným závěrem. Chuť je intenzivní, ale harmonická, s plným tělem.

Víno se výborně hodí ke grilovaným a dušeným masům, zvěřině a zrajícím sýrům.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Valpolicella Ripasso Superiore
Země:
Itálie
Ročník:
2013
Alkohol:
14%
Druh vína:
Valpolicella Ripasso Superiore
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Benátsko
Teplota:
16-18 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
5 g/l
Kyseliny :
5,7 g/l
Výrobce:
Azienda Agr. Corte Moschina
Klasifikace:
Valpolicella Ripasso Superiore DOC
Odrůda:
Corvina, Corvinone Rondinella and Cabernet
region
Benátsko

Benátsko se stává stále důležitější vinařskou oblastí, ležící v severovýchodním cípu Itálie. Administrativně je součástí Triveneto zóny spolu s jeho menšími sousedy Trentino-Alto Adige a Friuli-Venezia Giulia. Z hlediska geografie, kultury a stylu vína, představuje přechod mezi vysokohorskými oblastmi Germano-slovanského konce Itálie a teplejších, sušších oblastí položených více na jihu. Veneto je o něco menší než ostatní hlavní vinařské oblasti v Itálii - Piedmont, Toskánsko, Lombardie, Puglia nebo Sicílie, ale přesto vyrábí více vína než kdokoli z nich. Přestože jižní oblasti Sicílie a Apulie byly po dlouhou dobu hlavními producenty vína v Itálii, tato rovnováha se ve druhé polovině 20. století začala posouvat na sever k Venetu. V roce 1990 jižní italská vína stále více strádala vůči celosvětové konkurenci, zatímco Benátsko postupně získávalo větší a větší uznání, především díky vínům, jako Valpolicella, Amarone, Soave a Prosecco. ...více

producer
Azienda Agr. Corte Moschina

"Corte Moschina” je historický benátský zámek obnovený do své původní krásy. Nachází se na úpatí "Lessini Hills”, v mírně zvlněné krajině plné zelených vinic. Dva historické obelisky, původní námořní symboly "Serenissima Republiky", označují bránu do dvora zámku. Zde nás Silvano a Patrizia, spolu se svými syny Alessandrem a Giacomo vítají do svého světa tvořeného s láskou k zemi, a vášní pro víno. Naše vinice i jednotlivá vína pocházejí z oblasti, která je unikátní pro svůj původ a charakter. Tato kombinace vinné révy a území je základní esence, která stanovuje kvalitu našich vín. Viná réva je pěstovaná s velkým důrazem na ochranu životního prostředí, a s využitím nejlepších technologických postupů. To vše nám umožňuje nabídnout vynikající vína, který představují kvintesenci tohoto území.

Vína od stejného výrobce

obr

Soave Evaos DOC

2014 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem > 25 ks
270 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Valpolicella DOC

2014 Azienda Agr. Corte Moschina
Není skladem
260 Kč 182 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-30%
obr
obr

Soave I Tarai DOC

2013 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem > 25 ks
360 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter