-30%

Valpolicella DOC

2014

Azienda Agr. Corte Moschina

260 Kč

  • 182 Kč

Poslat na e-mail

Cabernet 430 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Popis produktu

Valpolicella se vyrábí z hroznů pěstovaných tradičním způsobem vedení révy tak, aby se plně zvýraznily její vlastnosti.

Víno je vyrobeno z hroznů Corvina, Corvinone Rondinella and Cabernet, které se ručně sbírají na konci září. Po vylisování probíhá třicetidenní fermentace při řízené teplotě, a poté následuje desetiměsíční zrání v nerezových tancích.

Barva je rubínově červená. Aroma je ovocné s tóny ostružin a třešní. Chuť je krásně harmonická, delikátní, s lehkými tóny tříslovin.

Víno doporučujeme kombinovat k předkrmům a pečeným a grilovaným masům.

 

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Valpolicella
Země:
Itálie
Ročník:
2014
Alkohol:
12%
Druh vína:
Valpolicella
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Benátsko
Teplota:
14-16 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
4 g/l
Kyseliny :
5,8 g/l
Výrobce:
Azienda Agr. Corte Moschina
Klasifikace:
Valpolicella DOC
Odrůda:
Corvina, Corvinone Rondinella and Cabernet
region
Benátsko

Benátsko se stává stále důležitější vinařskou oblastí, ležící v severovýchodním cípu Itálie. Administrativně je součástí Triveneto zóny spolu s jeho menšími sousedy Trentino-Alto Adige a Friuli-Venezia Giulia. Z hlediska geografie, kultury a stylu vína, představuje přechod mezi vysokohorskými oblastmi Germano-slovanského konce Itálie a teplejších, sušších oblastí položených více na jihu. Veneto je o něco menší než ostatní hlavní vinařské oblasti v Itálii - Piedmont, Toskánsko, Lombardie, Puglia nebo Sicílie, ale přesto vyrábí více vína než kdokoli z nich. Přestože jižní oblasti Sicílie a Apulie byly po dlouhou dobu hlavními producenty vína v Itálii, tato rovnováha se ve druhé polovině 20. století začala posouvat na sever k Venetu. V roce 1990 jižní italská vína stále více strádala vůči celosvětové konkurenci, zatímco Benátsko postupně získávalo větší a větší uznání, především díky vínům, jako Valpolicella, Amarone, Soave a Prosecco. ...více

producer
Azienda Agr. Corte Moschina

"Corte Moschina” je historický benátský zámek obnovený do své původní krásy. Nachází se na úpatí "Lessini Hills”, v mírně zvlněné krajině plné zelených vinic. Dva historické obelisky, původní námořní symboly "Serenissima Republiky", označují bránu do dvora zámku. Zde nás Silvano a Patrizia, spolu se svými syny Alessandrem a Giacomo vítají do svého světa tvořeného s láskou k zemi, a vášní pro víno. Naše vinice i jednotlivá vína pocházejí z oblasti, která je unikátní pro svůj původ a charakter. Tato kombinace vinné révy a území je základní esence, která stanovuje kvalitu našich vín. Viná réva je pěstovaná s velkým důrazem na ochranu životního prostředí, a s využitím nejlepších technologických postupů. To vše nám umožňuje nabídnout vynikající vína, který představují kvintesenci tohoto území.

Vína od stejného výrobce

obr

Soave Evaos DOC

2014 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem > 25 ks
270 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Valpolicella Superiore Ripasso DOC

2013 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem < 6 ks
400 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr
obr

Soave I Tarai DOC

2013 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem 6 - 24 ks
360 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter