Soave Evaos DOC

2014

Azienda Agr. Corte Moschina

 

  • 270 Kč

Poslat na e-mail

White Wine 340 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Hodnocení
Gamberro rosso
  • glass
  • glass
  • glass
Le Guide De L´Espresso 15/20
Vinibuoni D´Italie touring Editore
hodnoceni
Popis produktu

Evaos Soave se vyrábí z nejlepšího výběru hroznů Garganega, vypěstovaných na vulkanické půdě, která je jedinečná pro oblast Ronca. Odrůda má silné minerální tóny, které jsou typické pro tento terroir.

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Garanega, které se ručně sbírají v první říjnových dnech. Po šetrném lisování probíhá 25ti denní fermentace při řízené teplotě. Následuje 12ti měsíční zrání v nerezových tancích.

Barva je slámově žlutá. Víno nabízí výrazné minerální aroma s tóny bílého ovoce. Chuť je intenzivní, s plným tělem a dlouhou perzistencí.

Víno doporučujeme k salámům, rybám a těstovinám.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Evaos Soave
Země:
Itálie
Ročník:
2014
Alkohol:
13%
Druh vína:
Soave
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Benátsko
Teplota:
8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Suché
Zbytkový cukr:
1,5 g/l
Kyseliny :
7,2 g/l
Výrobce:
Azienda Agr. Corte Moschina
Klasifikace:
Soave DOC
Odrůda:
Garganega 100%
region
Benátsko

Benátsko se stává stále důležitější vinařskou oblastí, ležící v severovýchodním cípu Itálie. Administrativně je součástí Triveneto zóny spolu s jeho menšími sousedy Trentino-Alto Adige a Friuli-Venezia Giulia. Z hlediska geografie, kultury a stylu vína, představuje přechod mezi vysokohorskými oblastmi Germano-slovanského konce Itálie a teplejších, sušších oblastí položených více na jihu. Veneto je o něco menší než ostatní hlavní vinařské oblasti v Itálii - Piedmont, Toskánsko, Lombardie, Puglia nebo Sicílie, ale přesto vyrábí více vína než kdokoli z nich. Přestože jižní oblasti Sicílie a Apulie byly po dlouhou dobu hlavními producenty vína v Itálii, tato rovnováha se ve druhé polovině 20. století začala posouvat na sever k Venetu. V roce 1990 jižní italská vína stále více strádala vůči celosvětové konkurenci, zatímco Benátsko postupně získávalo větší a větší uznání, především díky vínům, jako Valpolicella, Amarone, Soave a Prosecco. ...více

producer
Azienda Agr. Corte Moschina

"Corte Moschina” je historický benátský zámek obnovený do své původní krásy. Nachází se na úpatí "Lessini Hills”, v mírně zvlněné krajině plné zelených vinic. Dva historické obelisky, původní námořní symboly "Serenissima Republiky", označují bránu do dvora zámku. Zde nás Silvano a Patrizia, spolu se svými syny Alessandrem a Giacomo vítají do svého světa tvořeného s láskou k zemi, a vášní pro víno. Naše vinice i jednotlivá vína pocházejí z oblasti, která je unikátní pro svůj původ a charakter. Tato kombinace vinné révy a území je základní esence, která stanovuje kvalitu našich vín. Viná réva je pěstovaná s velkým důrazem na ochranu životního prostředí, a s využitím nejlepších technologických postupů. To vše nám umožňuje nabídnout vynikající vína, který představují kvintesenci tohoto území.

Vína od stejného výrobce

obr

Valpolicella Superiore Ripasso DOC

2013 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem < 6 ks
400 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

obr

Valpolicella DOC

2014 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem < 6 ks
260 Kč 182 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

-30%
obr
obr

Soave I Tarai DOC

2013 Azienda Agr. Corte Moschina
Skladem > 25 ks
360 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter