Valdobbiadene Prosecco Sup Extra Dry DOCG

 

Azienda Agr. Canello Domenico

 

  • 320 Kč

Poslat na e-mail

Champagne 180 ml 6ks

 
595 Kč
Přidat do košíku
Popis produktu

Rodinné vinařství Canello Domenico se na výrobu Prosecco zaměřuje již od počátku 20. století. Nachází se v centru města Valdobbiadene. 

Víno je vyrobeno výhradně z hroznů Glera. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích a následné zrání v láhvích.

Barva je žlutá, s jemným perlením. Vůně je elegantní a aromatická. Ucítíme iintenzivní, svěží chuť, s náznakem vůně chlebové kůrky.

Víno doporučujeme k těstovinám, rybám a bílému masu.

Charakteristika produktu
Celé jméno:
Valdobbiadene Prosecco Superiore EXTRA DRY
Země:
Itálie
Ročník:
Alkohol:
11,50%
Druh vína:
Prosecco
Formát lahve:
0,75 l
Region:
Benátsko
Teplota:
6-8 °C
Alergeny:
SO2
Kategorie:
Extra dry
Zbytkový cukr:
17 g/l
Kyseliny :
5,6 g/l
Výrobce:
Azienda Agr. Canello Domenico
Klasifikace:
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Odrůda:
Glera 100%
region
Benátsko

Benátsko se stává stále důležitější vinařskou oblastí, ležící v severovýchodním cípu Itálie. Administrativně je součástí Triveneto zóny spolu s jeho menšími sousedy Trentino-Alto Adige a Friuli-Venezia Giulia. Z hlediska geografie, kultury a stylu vína, představuje přechod mezi vysokohorskými oblastmi Germano-slovanského konce Itálie a teplejších, sušších oblastí položených více na jihu. Veneto je o něco menší než ostatní hlavní vinařské oblasti v Itálii - Piedmont, Toskánsko, Lombardie, Puglia nebo Sicílie, ale přesto vyrábí více vína než kdokoli z nich. Přestože jižní oblasti Sicílie a Apulie byly po dlouhou dobu hlavními producenty vína v Itálii, tato rovnováha se ve druhé polovině 20. století začala posouvat na sever k Venetu. V roce 1990 jižní italská vína stále více strádala vůči celosvětové konkurenci, zatímco Benátsko postupně získávalo větší a větší uznání, především díky vínům, jako Valpolicella, Amarone, Soave a Prosecco. ...více

producer
Azienda Agr. Canello Domenico

Valdobbiadene. Město, území, víno. Je to místo kde žijeme, je to místo kde pěstujemei naši vinnou révu, je to místo kde stáčíme naše nejlepší hrozny. Rodina Canello pocházející z města Valdobbiadene pracuje s vínem Prosecco od počátku 20. století. Dědeček Toni byl vášnivě zapálený do pěstování vinné révy a svá vína vyráběl pro potřebu rodinné Osterie, nacházející se na hlavním náměstí ve Valdobbiadene. Dnes se vinařství CaNellose stále nachází v centru městaje a je hrdé na možnost prezentovat své CaNello Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Toto Prosecco je jedno z nejušlechtilejších vín, které je naplněné jedinečnou svěžestí a jemností, stejně jako nezapomenutelnou vůní.

Vína od stejného výrobce

obr

Valdobbiadene Prosecco Sup Dry Millesimato DOSG

2014 Azienda Agr. Canello Domenico
Skladem 6 - 24 ks
345 Kč
obr

V bílých vínech se můžou vyskytovat aroma meruňky, ananasu, banánu, kdoule, citrusů, exotického ovoce. V červeném víně pak aroma třešně, jahody, rybízu, maliny, ostružiny, švestky

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o skutečnou strukturu vína, která může být vnímána vizuálně i jako chuť. Je dána větší nebo menší přítomností látek pochazejících z hroznů, nebo vzniká při procesu vinifikace.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

  • obr

    Jedná se o pomalý proces zrání, při němž víno dosáhne své plné chuťové kapacity. Ve skutečnosti víno nestárne, ale zraje.

Nezmeškejte ani jednu novinku! Odebírejte náš newsletter